Ugyan a labdarúgó válogatottunk nem tudta kvalifikálni magát az idei Európa-bajnokságra, június 10-én azonban honfitársak is feltűntek a pályán. 

licium.hu - Ugyanis a nagy presztízsű Spanyolország-Olaszország csoportmérkőzést Kassai Viktor futballbíró vezényelte. Nem remegett meg a lába, mivel nem ez volt az első ilyen alkalom, amikor világsztárokat fegyelmez a pályán. Az IFFHS (Nemzetközi Futballtörténészek- és Statisztikusok Szövetsége) által 2011-ben a világ legjobb sípmesterének választott Kassai vezette többek között a 2008-as pekingi olimpiai játékok foci döntőjét, valamint ő kaptam meg magyar segédjeivel együtt a 2011-es Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája fináléját is. Ma már a világ legjobb játékvezetői között tartják számon.

Világbajnokság, Európa-bajnokság, Olimpia vagy éppen hazai bajnokság már nem létezik nélküle. Asszisztens társaival, Erőss Gáborral és Ring Györggyel karöltve a spanyol-olaszt is gond nélkül és hibátlanul hozták le. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, nem bírt egymással a két futball-nagyhatalom. Élvezetes volt a játék, egy semleges néző nem is kívánhatna többet. Csekély vigaszt nyújthat, ha már a mi fiaink nem jutottak ki erre a tornára. Mi lehet a sikerességének a kulcsa? Talán az, hogy Kassai egy igazi Viktor!