A Debreceni Művelődési Központ TÁMOP 3.2.3/09/2-2010-0006 azonosító számú „Életre-való” kompetencia alapú non-formális képzések a közművelődésben Debrecen térségében elnevezésű projektje sikeresen befejeződött. Ebből az alkalomból június 19-én (kedden) 14 órától projektzárót és sajtótájékoztatót rendezünk a DMK Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.).

A projekt célja az volt, hogy fejlessze az etnikai, kulturális, civilizációs hátrányban lévő gyerekeket, fiatalokat. A projektben hat debreceni iskola (az Epreskerti, a Hunyadi János, a József Attila, a Nagysándor József Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola Tégláskerti Tagintézménye, valamint a Vénkerti Ált. Isk., Óvoda és AMI Kőrösi Csoma S. Tagintézménye) hátrányos helyzetű 10-15 éves diákja vett részt. 
A projekt 2010. október 1-jén kezdődött és az iskolai tanévhez igazodott. Az Európai Unió által nyújtott összeg: 33.106.311 Ft.
A június 19-i projektzáró rendezvényt megnyitja: Szentei Tamás , DMJV Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályának vezetője
Köszöntőt mond: dr. Tar Károlyné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója
A projekt eredményeiről beszámol: Szőnyi Sándorné projektmenedzser