Immár negyedik alkalommal rendeznek Esélyegyenlőségi napot május 15-16-án a főépületben a Debreceni Egyetemen – Bene Viktória tudósítása.

A kétnapos esemény DEMEK-nek, azaz a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának köszönhetően jöhet létre. A szervezők elmondták: a rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a speciális szükségletekkel élő embereket közelebb hozzák az egyetem polgáraihoz.

Május 15-én 18 órától az Aud. Max-ban az érdeklődők az Egy kisebb isten gyermekei című amerikai filmdrámát tekinthetik meg, ami után Berényi András szakpszichológussal és Mosoni Krisztina jelnyelvi oktatóval kötetlenül beszélgethetnek a filmről.

Május 16-án 10 órakor nyitja meg hivatalosan is a kapuit a 2012-es Esélyegyenlőségi Nap az egyetem díszudvarán. Szerdán több alapítvány is képviseltetni fogja magát. Az esélyegyenlőségi programon résztvevők megcsodálhatják az Immánuel Otthon kerekes székes táncát, majd egy látássérült fiatal életét ismerhetik meg.  

Többek között az érdeklődők részt vehetnek a terápiás kutyák bemutatóján a Sansz Alapítvány jóvoltából, valamint a Fehér Bot Alapítvány érzékenyítő játékait is kipróbálhatják. A nap folyamán a II. emeleti Kerengőben különböző esélyegyenlőségi programok lesznek, mint például Braille – írógép és a kerekesszék kipróbálása.
                                                                                                       
A nap sztárvendége a Csillag születik műsorból ismert Borsy Ádám.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
Bene Viktória