Koldus Kálmán írása
 
Arcátlanul kegyetlen eljárás áldozata lett egy halott ember utolsó kívánsága, a Székelyföld nagy szülöttének még életében remélt hazatérése. Hiába múltak el az évtizedek, hiába zajlott le Magyarországon a rendszerváltásnak hazudott csillagváltás, az új csillag még a mindkét népet, a magyart és románt sújtó vörös csillagosnál is kegyetlenebbet hozott, ráadásul a szabadság és az európaiság mázával leöntve az általános emberi erkölcsbe törölték bele piszkos orruk tartalmát az új csillag szolgái. Bűnösek természetesen ebben az egész halottgyalázásban azok az antiszemitázó fasisztázó zsidók, akik itt is, a csonkahonban, meg a jelenlegi határainkon túl is odáig tudták feszíteni a húrt az uszításban és a gyűlöletkeltésben, hogy rikácsolásukat magára kötelező érvényűnek tartotta az amúgy is szolgálatkész új romániai hatalom. De a legnagyobb bűnös ebben a szörnyű történetben az a magát magyarként aposztrofáló romániai politikai erőnek azon pár prominense, akik elindították ezt a folyamatot és elősegítették az összmagyarság totális arculcsapását. Buntára és a többi kollaboráns székelyre, meg az RMDSZ-ben pöffeszkedő magyar nyelvű uszító zsidóra visszaszáll a székely átok, Úz Bence a Csillagösvényen most nagyon haragszik.

Hírportálunk több alkalommal is közölt olyan részleteket a Székelyföld nagy szülöttje, Nyirő József újratemetésével kapcsolatban, amelyek jelzésértékűnek bizonyultak. Többször hírt adtunk róla, hogy az RMDSZ-es székelyudvarhelyi polgármester tartván a Nyirő-temetés székelyt, magyart összekovácsoló, és a nemzeti érdekek képviseletét előtérbe helyező hatásától, minden rendelkezésre álló eszközzel azon mesterkedett, hogy a Nyirőnek megadandó végtisztesség nehogy befolyásolni tudja kollaboráns pártjának választási szereplését.

A kezdeti negatív hangok, amelyek elsőként Udvarhelyt töltötték be, már megszólalásra ösztönözték azokat, akik hírportálunk hasábjain is jelezték, hogy a székely anyaváros Nyirő József és nem Rajk László kommunista hóhér népe akar lenni, de szavuk végül is gyengébb lett a magyarországi, erdélyi és nemzetközi gyűlölködők, kirekesztők, halottgyalázók sófárjainak rikító hangjánál. Senki sem gondolhatja azt komolyan, hogy most hirtelen a Nyirő-temetés kapcsán került előtérbe az, hogy egyes, jól behatárolható körök szerint nyilas volt és antiszemita, hiszen míg Wass Albert szobra alatt, az udvarhelyi szoborparkban csak képletes név van, addig Nyirő József bronzba öntött arcmása alatt felirat is hirdeti, hogy a műalkotás kinek állít emléket. Ez eddig soha sem okozott gondot.

Az RMDSZ politikai kudarcától rettegő kollaboráns székelyáruló Bunta mint polgármester kezdte el az egész nemtelen akciót, amire aztán szokásuk szerint rátelepedtek azok, akiknek lételemük a bajkeverés, a fasisztázás, a nacionalistázás, és csak a saját sirámaikat tudják a világba köpködni.

A Magyar Országgyűlés elnöke ott áll tehát Székelyudvarhelyen a katolikus egyház magánterületén, és talán keze ökölbe szorul, hogy annyi viszontagság után hazaérkeztek Udvarhelyre Nyirő József hamvai, de azokat mégsem fogadhatja be a székely anyaföld.
hunhir