Fekete nők szépségversenyét tartották Párizsban amelyen sokan felháborodtak, de a lányok így is gyönyörűek voltak és persze franciául is hallatták hangjukat.

(MTI) Franciaország megtartotta első etnikai szépségversenyét: csak fekete nők vehettek részt a megmérettetésen – a világ nem kis felháborodására. A Párizsban tartott parádé megosztotta az ország lakosságát is. Annak ellenére, hogy Miss Black France mindenki elismerését bezsebelhette, sokan úgy tartják, hogy a verseny nincs összhangban értékeikkel: „Ezeknek a lányoknak franciáknak kellene érezniük magukat, nem pedig feketéknek, akik Franciaországban élnek.”

A fekete nők szépségversenyének fináléjában 18 fiatal nő vett részt, szigorúan a 17-28-as korosztályból a több ezer, egész Franciaország területéről jelentkező pályázó közül.

„A hagyományos Miss France verseny nem tükrözi pontosan a mai francia lakosságot, annak ellenére, hogy általában rengeteg fekete jelentkezik. A mi versenyünk pontosan arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen ritkán kapnak helyet ezek a nők” – mondta az egyik szervező, Frederic Royer.

Az esemény másik fontos eleme, hogy a sarlósejtes megbetegedésre is rá kívánt világítani, mely leginkább a színes bőrűek között gyakoribb.