Zavargás tört ki hétfőn Mali fővárosában annak a hírnek a hallatán, hogy az ideiglenes államfő mandátumát egy évvel meghosszabbították. Szemtanúk szerint tömeg támadta meg az elnöki palotát, és az idős politikust fejsérülés miatt eszméletlen állapotban kórházba szállították - tudtuk meg a Pólus Online és a Magyar Nemzet mali-i tudósítójától. 

Egy meg nem erősített beszámoló szerint az elnöki palota őrsége belelőtt a tömegbe, és öt embert megölt, sokat megsebesített. Más forrás három halottról tud. Az elnök komoly verést kapott, de nincs veszélyben az élete – közölte később egy szóvivő.

A nyugat-afrikai országban vasárnap állapodtak meg külföldi közvetítéssel a belpolitikai szereplők, hogy a márciusi katonai puccs nyomán 40 napra ideiglenes államfői hatalommal megbízott Dioncounda Traoré az alkotmányos rend helyreállításáig tervezett átmeneti időszakban 12 hónapig töltheti be ezt a posztot. A megállapodás a nyugat-afrikai államok közössége (ECOWAS) nyomására jött létre.

A puccsista katonák szervezetét képviselő szóvivő azt állította, hogy a zavargás spontán módon tört ki, és a tömeg a tájékoztatás pillanatában már távozóban volt a palotából.