Zsidó Terrorisáták
Három amerikai fiatalt tartóztattak le Chicagóban, akik a hatóságok szerint terrorcselekményeket készültek elkövetni többek között Barack Obama ellen. A vádlottak ügyvédje szerint azonban a rendőrség a tiltakozó hangokat kívánja elhallgattatni.

Az illinois-i államügyészség tájékoztatása szerint a három férfit szerdán este tartóztatták le, miután hatósági informátorok révén arról értesültek, hogy terrorcselekményeket terveznek elkövetni a NATO-csúcs idején. Mindhárom gyanúsított huszonéves és amerikai állampolgár. Obama elnök és Rahm Emanuel polgármester mellett a célpontok közt szerepeltek belvárosi bankok és rendőrőrsök is. A fiatalok lakásán Molotov-koktélokat, különféle kézifegyvereket és egy gépkarabélyt találtak, de a rendőrség birtokában van egy helyi térkép is, melyen különféle menekülési útvonalak láthatók bejelölve. A hatóságok szerint mindhárman az anarchistákat tömörítő „Black Bloc” nevű szervezet tagjai, mely az Occupy-mozgalom drasztikus megoldásokat szorgalmazó ágának mondható.

A fiatalok ügyvédje homlokegyenest ellentétes képet fest védenceiről: állítása szerint a három férfi csupán békésen tüntetni érkezett a városba, illegális cselekményeket pedig kizárólag a rendőrség beépített emberei követtek el – ők vették a fegyvereket és ők szőtték a terrortámadások terveit. „Ez a szenzációs hír arra szolgál, hogy a hatóságok rossz fényben tüntethessék fel azokat a békés tiltakozókat, akik a NATO-csúcsra érkeztek Chicagoba – fogalmazott Michael Deutsch. – Nem más ez, mint propaganda, a cél pedig a félelemkeltés” – tette hozzá.
(Politico, politico.com)