Fotók: Cserép Imre
2012. május 17-én, a komádi könyvtár adott otthont annak a közéleti szalonnak, amit az egy éve alakult komádi KDNP szervezett. A közéleti szalon vendége Farkas Gábor költő volt, aki a frissen megjelent „Törzsét tartó ág” című könyve kacsán Bencze Attilával beszélgetett, irodalomról, zenéről, kultúráról. A rendezvényen közéleti kérdéseket is feszegettek, amelyen központi helyett kapott a felnövekvő generáció esélyeinek és lehetőségeinek boncolgatása.
Az esemény kapcsán Holló János, a komádi KDNP elnöke kijelentette: „Fontosnak tartom a hasonló közéleti szalonok szervezését, Komádiban is, hiszen az embereknek igényük van arra, hogy naprakészek legyenek a kereszténydemokrata értékrendszer mentén zajló politikai és kulturális kérdésekben,”
Az eseményen egyik meghívott vendége, Farkas Gábor hozzátette: „Fontos, hogy a fel növekvő nemzedék egyformán ismerje és olvassa a klasszikus, valamint a kortárs irodalmat. Ez nemcsak a tanárok, de az írók felelőssége is.”
A fent elhangzottakra, Bencze Attila író, költő a következőképpen reagált: „Nagyon fontos számunkra, hogy egy keresztény Európában, egyre több ilyen rendezvényre kerüljön sor. Nagy lépéseket tett meg ez ügyben Magyarország, hiszen egy közel fél évszázados ateista, kommunista uralom után, most iskolapéldával jár az Európai Unióban is. Mi lettünk Európa lelkiismerete.”