Mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki – mondja ki Magyarország Alaptörvénye. Aki tehát ma Kádárt támogatja, az ’56-ot tagadja. 

„Nevezzük nevükön a dolgokat: »a krumplileves legyen krumplileves«, Kádár János pedig az, ami: diktátor. Az ’56-os forradalom leverésében, a »gulyáskommunizmusnak« nevezett elnyomás kialakításában vállalt szerepe miatt Kádár János tevékenységét egy 21. századi demokráciában – amilyen Magyarország is – el kell utasítani.

A száz évvel ezelőtt született kommunista pártvezér a diktatúra legsötétebb éveiben Rákosi Mátyás belügyminisztere volt, saját elvtársai ellen is koncepciós pereket szervezett, majd egy ideig ő is élvezhette a kommunisták börtöneinek vendégszeretetét. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után a Vörös Hadsereg segítségével építette ki hatalmát. Hiába akarják egyesek Kádár ötvenhat utáni szerepét relativizálni, a nevéhez fűződő megtorlásoknak sok száz halálos áldozata volt, tízezrek élete lehetetlenült el és százezrek kényszerültek elhagyni az országot.

Mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki – mondja ki Magyarország Alaptörvénye. Aki tehát ma Kádárt támogatja, az ’56-ot tagadja. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, az elkövetett jogsértésekért és a nemzet elárulásáért. Az MSZP és annak egykori és jelenlegi politikusai az MSZMP örököseiként osztoznak minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető, így Kádár János örökségében is.

A megtorlások után kiépített önkényuralmi rendszer utólagos kozmetikázása csupán »nosztalgia a viszonylagos jólét után, amelyet a világbanki hitelek teremtettek meg, s amelynek semmilyen gazdasági megalapozottsága nem volt«.

A Kádár-korszak ezért nem csak szüleink és nagyszüleink jelenét, hanem nekünk, mai fiataloknak a jövőjét is megpecsételte. Máig nyögjük a terheit az ország akkor kezdődött súlyos eladósításának és annak, hogy a lakosságot arra nevelték, hogy problémáira megoldást csak és kizárólag az államtól várhat.

Mi, fiatal kereszténydemokraták olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol a dolgokat a nevükön nevezik: a krumplileves legyen krumplileves, a kommunista diktátor pedig legyen kommunista diktátor.
Budapest, 2012. május 29.
Stágel Bence
országgyűlési képviselő, KDNP
elnök, IKSZ
Gaal Gergely
elnökhelyettes, IKSZ”