Hozzávalók
1 kg lila hagyma
3-4 ek barnacukor
só, bors, 3 szem szegfűszeg
fél-fél körte és alma, hámozva, vékonyra szeletelve
2 ek narancslekvár
Elkészítése
A megtisztított hagymát fel kell karikázni, besózni, 1 óráig állni hagyni. A barna cukrot le kell pirítani, amíg karamell lesz belőle, majd beledobni a narancslekvár kivételével az összes összetevőt.lassú tűzön cca. 1 órán át főzni, amíg egész puha nem lesz a hagyma. Beletenni a narancslekvárt és azzal még egy 10 percig főzni. Én a végén letrumixoltam. Mustáros poharakba téve tartósítószer nélkül állítólag hetekig eláll a hűtőben. Hideg húshoz, halhoz kíváló.
1 kg lila hagyma
3-4 ek barnacukor
só, bors, 3 szem szegfűszeg
fél-fél körte és alma, hámozva, vékonyra szeletelve
2 ek narancslekvár
Elkészítése
A megtisztított hagymát fel kell karikázni, besózni, 1 óráig állni hagyni. A barna cukrot le kell pirítani, amíg karamell lesz belőle, majd beledobni a narancslekvár kivételével az összes összetevőt.lassú tűzön cca. 1 órán át főzni, amíg egész puha nem lesz a hagyma. Beletenni a narancslekvárt és azzal még egy 10 percig főzni. Én a végén letrumixoltam. Mustáros poharakba téve tartósítószer nélkül állítólag hetekig eláll a hűtőben. Hideg húshoz, halhoz kíváló.
0 Megjegyzések