Bunta Levente bérházai a Széldombon légi felvételről: fent a tetőn a kis-repülőnek, helikopternek  leszállópálya, jobb oldat Lukács László független tanácsosjelölt háza. Egyre sincs építkezési engedély. A bérleti díjat a polgármesternek fizetik, valakin keresztül... 

Négy év sem telt el a Székelyudvarhelyi választások óta, de Bunta Levente, RMDSZ-es polgármester óriási vagyonra tett szert a városban, és ahogy azt a városban suttogják, nem kis köze van az alvilági machinációkhoz sem.

Kérdés az, hogy egy polgármester miből tud annyit félretenni, hogy Q7-es Audival járjon, kis-repülőt tartson fenn magának (amit nagyrészt Makkfalván pihentet), és abba üzemanyagot vegyen, az mai napig talány számomra.

De hogy mi okból törültette ki házát a telekkönyvi adatbázisból (vagy éppen nem jelentette be), arra megvan az ésszerű magyarázat. Nem akar adót fizetni. És mivel polgármester, rossz arcú Bukaresti kapcsolatokkal, ezt meg is teheti.

A Nyírő újratemetési kérdésében is sok van az ő terhén. Ezt ő is nagyon jól tudja. De a helyett, hogy vállalná a rossz lépéseinek következményeit, másokat akar felelősségre vonni. A szervezőket. De érdekes módon minden internetes fórumon rosszul jön ki az egészből. 

Talán azért mert egyszerre nem tud két dologra koncentrálni. Többek között arra, hogy logikai szinten reális hozzászólásokat tegyen a Nyírő ügyekben és arra, hogy a Széldombon felhúzott bérházaiból befolyó összegeket számolgassa. Nem beszélve arról, hogy a választások végéig, amíg ki nem esik a csöcs a szájából még ezekre a bérházakra is be kell szerezni az valahonnan az engedélyt.

Talán a Nyírő temetésének ellehetetlenítése is az építkezési engedélyeinek utólagos beszerzését szolgáló megállapodások egyik mozzanata volt, mert fedezni kell valamivel a kis repülő és helikopter leszállópályának is helyet adó telek építkezési engedélyeinek jogosságát. És erre csak úgy van lehetőség, ha lefekszik a román hatalomnak. 

És, hogy a szemét egy kupacba tömörül (ez az ősi rend), mi sem bizonyítja jobban, minthogy Lukács László független tanácsosjelölt is ide húzta fel házát: építkezési engedély nélkül. 

Ha jobban beleássuk magunkat Bunta Levente, még Csíkszeredából kísértő korrupciós ügyeibe, akkor megállapíthatjuk azt, hogy amit ez az ember jelenleg Székelyudvarhelyen elművel csak a kezdet. A kezdet, akkor ha ezt engedjük neki. Ha nem, akkor a vég. 

A cikkhez kapcsolódóan még egy érdekes dologra hívnám fel a figyelmet. Bunta Levente facebook oldalának borító képére, amelyet elnézve ironikusan megállapíthatjuk: az RMDSZ 2008-ban, a fényképezőgépeken csak a fekete-fehér teleobjektívet ismerte. Csak az idei évre tudták beszerezni a digitális kamerát. 

De félre téve a humort, komolyan el kéne gondolkodni azon, hogy Bunta Leventének, Lukács Lászlónak vagy egyáltalán az RMDSz-nek mekkora létjogosultsága lehet az erdélyi magyar politikában. Véleményem szerint ideje lenne most a választásokkor pár ezer szavazattal megtisztítani a közéletet. 
Bencze Attila - Pólus Média