Egyetemi oktató kórház lesz a Fejér Megyei Szent György Kórház, miután egy független szakmai bizottság erre alkalmasnak találta az intézményt.

Csernavölgyi István az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, sok kiváló szakdolgozójuk és orvosuk van, akik szakmai felkészültségük alapján alkalmasnak érezték a székesfehérvári intézményt arra, hogy egyetemi oktató kórházzá váljon.

Miután egy orvosokból, professzorokból álló független kórházi szakmai bizottság mind a szellemi potenciált, mind az infrastruktúrát megfelelőnek találta, az utolsó akadályok is elhárultak a folyamat elindítása elől.

"A tervek szerint a 2013-14-es tanévtől lennénk egyetemi oktató kórház, de addig még sok egyeztetés vár ránk. A legközelebbi egyetem a fővárosi Semmelweis Egyetem, így kézenfekvő, hogy elsőként velük szeretnénk megállapodást kötni, de az ország többi orvosi egyetemével is együttműködésre törekszünk" - tette hozzá a főigazgató.

Kiemelte: a szakmai és elméleti képzések keretében a főbb szakirányokon, többek között sebészet, belgyógyászat, kardiológia, immunológia szakokon szerezhetnek megfelelő tudást a diákok. Minden egyetemistának lesz egy kórházi mentora, aki segíti szakmai fejlődését, gyakorlati tapasztalatszerzését.