Bogdándy György festőművész életmű- kiállítása az alkotó 80. születésnapja alkalmából május 11-én (pénteken) 17 órakor nyílik a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában ( Kossuth u. 1 ).

Köszöntőt mond: Halász János parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő. A kiállítást megnyitja: Lukács Gábor festőművész.

Bogdándy György 1949-ben került közelebbi kapcsolatba a képzőművészettel. Debrecenben, a Képzőművészeti Szabadiskolában Tamás Ervin és Menyhárt József festőművészek irányításával kezdett el rajzolni, festeni. Közben, mint kirakatrendező és dekoratőr dolgozott. 1960-tól a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben folytatta munkásságát Félegyházi László és Bíró Lajos festőművészek szakmai útmutatásával. 1966-tól rendszeresen szerepel a megyei őszi tárlatokon. Az 1969-ben megalakult Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Stúdió alapító tagja, majd évekig titkára, később elnöke. 1984-89-ig a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör meghívott tanára. 1987-ben került a Művészeti Alapnál nyilvántartásba. 1991-től tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, majd 2000-től a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének.

A mostani kiállítással egy tartalmas, sokrétű életmű bemutatására vállalkoznak a DMK Belvárosi Galériájában. A tárlaton közel félszáz alkotást mutatnak be. Többségében olajképek, portrék és csendéletek, illetve a művész fiatal korából származó ceruza és szénrajzok, grafikák.

A munkák június 1-jéig tekinthetők meg hétköznapokon 10-18 óráig, szombat, vasárnap szünnap.