Felvetnék egy érdekes témát, ami a magyarság eredetét és vándorlásait ezeknek a korát igen érdekes távlatokban eredezteti.
Nagyon fontos részlet, hogy ezek a kutatások Móricz János munkásságában a 60-as években voltak. Természetesen nem sok minden került teljes valójában napvilágra, Móricz János szavaival élve " Mikor a Fém-könyvtár tartalma nyilvánossá válik, nem lesz több háború!”
Én úgy látom, hogy a közös eredet és ebben szétválló népcsoportok által alkotott nemzetek sokasága vagyunk. Ami szomorú, hogy a legrégebbi múlttal rendelkező Magyarság eredete hatalmi érdekektől diktálva el van "

Ezután 1967. szeptember 7-én, Móricz János egy nagy sajtókonferencián, a lapok, rádió és televízió riportereinek ismertette eredményeit. A több órán át tartó konferencia rendkívül lelkes hangulatú volt. Úgy látszott, hogy egy világraszóló szenzáció indul útjára, de ehelyett néma csend és mellőzés követte a konferenciát. Egyetlen hír sem jelent meg róla.

Sajnos Móricz Jánost már nem tudjuk megkérdezni:
"Hatalmas összegeket ajánlottak Móricznak, csak cserébe ne feszegesse a témát, óriási földbirtokokkal próbálták lekenyerezni, de õ maradt az õsök igaz útján, vállalva a sok megpróbáltatást, támadást. Tisztázatlan körülmények között halt meg, egy szállodai szoba zuhanyzójában. Tisztessége, embersége példa lehet mindõnk számára."

Azért a lényeget ne felejtsük el, egy bolygón élünk a sorsunk szimbiózisban él és spirituális lényünk által egyek vagyunk.
Aki még nem ismerte ezt a kutatást, annak jó olvasást kívánok:  http://www.magtudin.org/Moricz%20Janos.htm