A Facebook-ot is elérte a cenzúra, igaz a "lyuk adó" képének ötlete egy blogról származik, de a megosztott képet a közösségi portál letiltotta, sok ember csak úgy térhetett vissza a fiókjába, ha a kép, vagy megosztás törlését engedélyezte. Igaz a képen Orbán Viktor van, de nem is miatta nemkívánatos a tartalom, hanem mert egy női nemi-szerven látható amint STOP-ot mutat.
Az emberek leleményessége határtalan, mint tudjuk. A vicc abból indult el hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium elnevezte az új adó formát Lyuk adónak. Ennél szerencsésebb elnevezést is találhattak volna, az emberek fantáziája, egy újabb jó ötletet adott a kreatív kormánynak, talán ebből lesz a nemlétező bordélyházak, vagy a fogamzásgátlók adója.
Az utóbbi hónapokban adót-adóra halmozó, ötletelő kormány. csak azt nem veszi észre, hogy naponta több tucat, még menő vállalkozás adja be a kulcsot az adókulcsok miatt. Ez évben eddig több volt a tönkrement vállalkozások száma, mint az elmúlt egész évben. Aki még nem is ment tönkre, az jelentősen csökkentett dolgozókkal próbál talpon maradni, amivel újabb lyukakat termel a kereslet erősen csappanó palettáján.