Nataša Mićić, a Liberális Demokrata Párt alelnöke tegnap közölte, hogy az LDP felszólítása Boris Tadić és Tomislav Nikolić irányában a közös fellépés szükségességére a modern társadalom kiépítése céljából, nem felkérés koalícióra, hanem ésszerű politikai felhívás a becsületességre és a társadalom hiteles tájékoztatására.
„Ez felhívás a minimális megegyezésre annak érdekében, hogy Szerbiában konszenzus jöjjön létre arról, hogy a politikai színtér szereplőinek hogyan kell viselkedniük ahhoz, hogy Szerbia sikeresebb és modernebb országgá váljon” – közölte Mićić a Beta hírügynökségnek eljuttatott írásos kijelentésében. Hozzátette, hogy az LDP nem szándékozik elállni ettől a feladattól, bármennyire is nehéznek tűnjön.
„Meg kell változtatnunk az országot. Nikolić és Tadić nem akadályozhatják vagy fékezhetik ezt meg, és nem hallgathatnak erről a kampány végéig” – hangsúlyozta azt LDP alelnöke. Szerinte amíg a Fordulat folyamatosan a Szerbia számára elengedhetetlenül fontos teendők elvégzéséről beszél, addig a hataloméhségben egymáshoz hasonlatos Demokrata Párt és Szerb Haladó Párt hallgatnak arról. Mićić szerint Szerbia korszerűsítése az egyetlen érdemleges feladat, emiatt az LDP nem köthet kompromisszumokat, mint Tadić és Nikolić, akik „nem látnak az orruknál messzebb” - írja a magyarszo.com