A rendhagyó oktatás hete alkalmából a Sapientia egyetem csíkszeredai helyszíne is várja azokat a középiskolás diákokat, akik kíváncsiak az egyetem mindennapjaira. Hétszázötven középiskolás jelentkezett be.

 „Legyünk egy napra egyetemi hallgatók, vegyünk részt a foglakozásokon, üljünk be az egyetemi könyvtárba, végezzünk kísérleteket a laboratóriumokban, beszélgessünk a kollégiumi szobákban a bentlakó hallgatókkal, hallgassuk meg a Hallgatói Önkormányzat bemutatóját, nyilatkozzunk az egyetemi TV Stúdiónak, tapasztaljuk meg személyesen, hogy milyen az egyetem belülről” – ezzel a felhívással fordultak a Sapientia – EMTE csíkszeredai karai a székelyföldi középiskolák tanulóihoz.
Az egy hétig tartó programra a csíkszeredai középiskolák mellett Barót, Gyergyószentmiklós, Kovászna,  Székelykeresztúr, Gyimesközéplok középiskoláinak diákjai jelentkeztek. Egy részük már kedden meglátogatta a felsőoktatási intézményt.
„Jóval több ez a találkozósorozat, mint alkalmi felvételi toborzás, hiszen a frissen akkreditált Sapientia számára az egyik legfontosabb szakmai feladat az iskolákkal való kapcsolatok erősítése. A kutatási programoktól a tudományos ismeretterjesztésig, a tananyagfejlesztéstől a szakmai rendezvények szervezéséig sokféle lehetőség van, amely oktatók és tanárok, középiskolások és egyetemi hallgatók között együttműködési keretet kínál” – fogalmazott Székely Kinga, az egyhetes programsorozat vezetője.