Hozzáláttak a 12-es jelzésű országút Gyergyószentmiklóson áthaladó szakaszának javításához – a munkálatok idején forgalomkorlátozásra és -átszervezésre is lehet számítani.

Az előkészületeket követően hétfőn délben elkezdték a 12-es országút Gyergyószentmiklóson áthaladó szakaszának javítását – az országos útügy megbízásából zajló munkálatoknak a város Csíkszereda, illetve Szárhegy felőli bejáratánál is hozzáláttak. Míg a Bălcescu út egyik sávján a délutáni órákban már a gőzölgő aszfaltot hengerelték a munkagépek, a Gábor Áron utcában egyelőre a felszedett aszfalt törmelékeit szállították el. Az eltérő munkafolyamatok abból adódnak, hogy a Bălcescu úton – a város végétől a kőkeresztig – betonozott volt az út, erre különösebb előkészítés nélkül kerül az új aszfalt; a további részeken pedig (Bălcecu út további szakasza, körforgalom, Kárpátok utca, főtér, Gábor Áron utca) az aszfaltszőnyeg lerakása előtt felszedik a régi aszfaltréteget. A javítás az útjelzések felfestésével, illetve a forgalomirányító táblák kihelyezésével ér véget – tájékoztatta portálunkat Mezei János. A polgármester elmondta: ígéretek szerint legtöbb két hetet vesznek fel a városban zajló munkálatok, ez idő alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani. A főtéren zajló munkálatok során útlezárások is lesznek, a kellemetlenségekért a lakók, az autóvezetők megértését, türelmét kéri a városvezető.
A városi utak javítása is folytatódik
A kedvezőtlen időjárás miatt hétfőn nem tudták folytatni a városi utak javítását a polgármesteri hivatal által megbízott cég emberei. Ha enyhül az idő, a Dózsa György, a Békény és a Halászok utca egyik oldalán felmart gödrökbe már kedden friss aszfalt kerül, ezt követően pedig az említett utcák ellentétes irányú sávján készítik elő a felületet a kátyúzásra – tájékoztatott Nagy Zoltán alpolgármester. Arra hívja fel a lakók figyelmét, hogy ezeken az útszakaszokon figyelmesebben közlekedjenek, valamint az autók parkolásával ne akadályozzák a munkálatokat.