Előkészül a Racsni a futamra
Ismét a csúcsra értek a kecskeméti diákok a Bosch Elektromobil versenyén Miskolcon. A RACSNI és a LECSÓ csapat most is tarolt.

A verseny hagyományait folytatva újra dobogóra állhattak a szombati Elektromobil versenyen a kecskeméti mérnökhallgatók. A Robert Bosch Power Tool Kft., negyedik alkalommal rendezte meg Miskolcon, április 28-án a környezetkímélő járművek nemzetközi viadalát, az Elektromobil versenyt. A 4-5 főből álló csapatok saját tervezésű és általuk elkészített járművekkel, 6 kategóriában mérték össze az erejüket a döntőn. 

Az április 28-án rendezett, hagyományos fesztiválon a felsőoktatási intézmények műszakis hallgatói idén először a megszokottnál kettővel több, azaz 8 darab litium-ionos akkumulátor táplálta Bosch kéziszerszám segítségével hozták működésbe csapatuk Elektromobilját. A megváltozott versenykiírás azonban csak még jobb teljesítményre sarkallta a gyakran 2-3 verseny tapasztalataival felvértezve elinduló kecskeméti mérnökhallgatókat.

A társulások ezúttal sem takarékoskodtak a kreativitásukkal, és a felkészülés időszaka alatt valósággal tökélyre fejlesztették környezetbarát járművüket. Az elektromobilok elkészítése során ehhez minden eddiginél több segítséget kaptak idén a Bosch mérnökeitől, ezért a döntőn már sokszorosan bizonyított, stabil konstrukciókkal álltak rajthoz. 

Az elmúlt évek eredményei és tapasztalatai érezhetően önbizalommal töltötték el a kecskeméti indulókat. A tekintélyes szurkolósereg előtt bemutatkozó csapatok egyszerűen nem tudtak hibázni a szombati megmérettetés során. A RACSNI csapata első helyet vívott ki magának a Leggyorsabb Elektromobil kategóriájában. Ugyanígy megérdemelt sikert aratott a LECSÓ csapat is, akik a Leggyorsabb Elektromobil kategóriában második helyezést értek el.  A IV. Elektromobil verseny Legjobb Pilótája, Bognár Alex szintén a kecskeméti RACSNI csapat tagja. Ugyanebben a kategóriában a LECSÓ pilótája, Balázs Péter a dobogó harmadik fokára állhatott a mai eredményhirdetésen.
Versenyben a Lecsó mobil
Versenyben a Lecsó mobil
A kecskemétiek sikerének értékét jelentősen megnöveli, hogy a hagyományos viadalra az idei évben az eddigieknél is több csapat nevezett. Ez arról árulkodik, hogy a verseny híre az országhatárokon belül és azokon túl is egyre több fiatal mérnök fantáziáját mozgatja meg. Csakhogy ez érezhetően kevéssé zavarta a kecskemétieket. Mintha csak eldöntötték volna: a győzelem idén is az övék lesz. 

Fényes eredményeikkel jogosan vívták ki a nézők szimpátiáját az egész napos családi fesztiválon, amelyen fellépett Tóth Gabi és Caramel is. Az Elektromobil verseny házigazdái Szujó Zoltán és Demcsák Zsuzsa voltak, a jó hangulatról a Rádió M gondoskodott.
   
 Forrás: Baon.hu