Csütörtökön megkezdődött Budapesten az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciája, amelynek házigazdája a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).
A konferenciát Borkai Zsolt, MOB elnök nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság rendezheti meg az EOC tanácskozását utoljára a londoni olimpia előtt. Megköszönte, hogy a MOB-ra esett az EOC választása, amikor is tervezték a következő szakmai konferencia helyszínét.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára, Czene Attila kiemelte, a magyar kormánynak fontos a sportszervezetek, azaz a nem-kormányzati szektor képviselőinek meghallgatása és kihangsúlyozta a Magyarországon életbe lépett új Sporttörvény fontosságát.Patrick Hickey, az Európai Olmpiai Bizottságok ír elnöke gratulált a szervezőmunkához, majd EOC-elismerésben részesítette Borkai Zsoltot és Czene Attilát.Raffaele Pagnozzi, EOC főtitkár az olimpiai játékokról és az ifjúsági olimpiai játékokról, a nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről Gunilla Lindberg tartott beszámolót a 2014-es téli olimpiáról (Szocsi) és a másodig ifjúsági nyári olimpiáról, amelyet Nanjingban rendeznek. A WADÁ-t Frederic Donzé képviselte, aki a doppingellenes küzdelemről tartott előadást.
Az EOC  atlétikai bizottságának programját az athéni olimpiai bajnok gyeplabdázó, a német Marion Rodewald ismertette.
Az EOC 33. konferenciáján a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt.
A csütörtök délutáni konferencián részt vett Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, akit külön köszöntött Patrick Hickey. A MOB részéről jelen volt még Molnár Zoltán főtitkár, Szabó Bence sportigazgató, és dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, az esemény főszervezője.
Pénteken a londoni szervezőbizottság (LOCOG) a tanácskozás keretein belül tartja utolsó egyeztetését.
Ugyancsak a háromnapos tanácskozás idején kerül sor a Nemzetközi Fair Play Bizottság rendezvényeire, köztük a 2011-es díjak ünnepélyes átadására egy gála keretében, szombat este a gödöllői Grassalkovich Kastélyban.Pénteken 9 órától folytatódik a plenáris ülés, 14:30-tól pedig munkaértekezleteket tartanak.
Szombaton reggel ismét plenáris üléssel kezdenek a résztvevők, akik délután Gödöllőre utaznak, ahol a Nemzetközi Fair Play Bizottság díjátadó ünnepsége 18 órakor kezdődik a kastélybanCsütörtökön megkezdődött Budapesten az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciája, amelynek házigazdája a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). A konferenciát Borkai Zsolt, MOB elnök nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság rendezheti meg az EOC tanácskozását utoljára a londoni olimpia előtt. Megköszönte, hogy a MOB-ra esett az EOC választása, amikor is tervezték a következő szakmai konferencia helyszínét. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára, Czene Attila kiemelte, a magyar kormánynak fontos a sportszervezetek, azaz a nem-kormányzati szektor képviselőinek meghallgatása és kihangsúlyozta a Magyarországon életbe lépett új Sporttörvény fontosságát.Patrick Hickey, az Európai Olmpiai Bizottságok ír elnöke gratulált a szervezőmunkához, majd EOC-elismerésben részesítette Borkai Zsoltot és Czene Attilát.Raffaele Pagnozzi, EOC főtitkár az olimpiai játékokról és az ifjúsági olimpiai játékokról, a nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről Gunilla Lindberg tartott beszámolót a 2014-es téli olimpiáról (Szocsi) és a másodig ifjúsági nyári olimpiáról, amelyet Nanjingban rendeznek. A WADÁ-t Frederic Donzé képviselte, aki a doppingellenes küzdelemről tartott előadást.Az EOC  atlétikai bizottságának programját az athéni olimpiai bajnok gyeplabdázó, a német Marion Rodewald ismertette.Az EOC 33. konferenciáján a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt.A csütörtök délutáni konferencián részt vett Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, akit külön köszöntött Patrick Hickey. A MOB részéről jelen volt még Molnár Zoltán főtitkár, Szabó Bence sportigazgató, és dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, az esemény főszervezője.Pénteken a londoni szervezőbizottság (LOCOG) a tanácskozás keretein belül tartja utolsó egyeztetését.Ugyancsak a háromnapos tanácskozás idején kerül sor a Nemzetközi Fair Play Bizottság rendezvényeire, köztük a 2011-es díjak ünnepélyes átadására egy gála keretében, szombat este a gödöllői Grassalkovich Kastélyban.Pénteken 9 órától folytatódik a plenáris ülés, 14:30-tól pedig munkaértekezleteket tartanak. Szombaton reggel ismét plenáris üléssel kezdenek a résztvevők, akik délután Gödöllőre utaznak, ahol a Nemzetközi Fair Play Bizottság díjátadó ünnepsége 18 órakor kezdődik a kastélyban.
forrás : www. mob.hu