Bár a Firefox 14 megjelenése még kicsit messzinek tűnik, azért akadnak olyan apró újdonságai a készülő böngészőnek, amelyek igazán csábítónak tűnnek. Ilyen például a korábban már bemutatott új Home képernyő, amelyen már nem csak a Google keresőjét érjük el, hanem végre rengeteg hasznos funkciót, beállítást is.
De igen ígéretes, hogy a jelek szerint a böngésző alapból lehetővé teszi majd a különféle plug-inek egy kattintásos engedélyezését is. Ennek köszönhetően például ha behívunk egy oldalt, a Flash bannerek, videók stb. alapértelmezésben tiltva lehetnek (csak a helyük látszik), s amelyikre mégis szükségünk van, azt egy kattintással megjeleníthetjük. Mindez persze nem korszakalkotó újítás, régóta megoldható különféle kiegészítőkkel, de jó hír, hogy ezentúl integráltan találjuk meg a böngészőben. Részlegesen már most is működik egyébként, a Firefox 14 tesztverzió címsorába írjuk be: about:config 

Ezután a listában keressük meg a plugins.click_to_play opciót és állítsuk az értékét True-ra.
A másik apró, de hasznos újítás az OS X Liont használók számára jelenthet örömet: a Firefox is támogatni fogja végre az OS X Lion teljes képernyős üzemmódját (erre egyébként nem biztos, hogy a 14-es verzióig kell várnunk).

Forrás