Mit kellene tenni ahhoz, hogy jó érzés legyen Magyarországon és Európában magyarnak lenni? Először is meg kellene fogni a Polgári törvénykönyvet a Büntető Törvénykönyvvel együtt és kihajítani az első kukába. Utána pedig újat írni mindkettőből. Nem elég új alaptörvényt megfogalmazni! Itt egy teljesen új jogrendre lenne szükség, amelyben nincsenek kiskapuk!

Napóleon meg mert tenni ezt Franciaországban és a Code Napoleon azóta is a francia törvények alapja.

Jogász legyen a talpán, aki ebben az összevisszaságban eligazodik! Mennyivel egyszerűbb lenne az élet egy olyan Magyarországon, ahol a híresség és az egyszerű ember is ugyanazt a büntetést kapja egy bűncselekményért, amit elkövetett! Mennyivel jobb lenne, ha a börtönökbe nem azért mennének be a bűnösök, hogy izmosra gyúrják magukat! Mennyivel másabb lenne az erkölcsi moráljuk, ha a büntetés végrehajtási intézményekben tényleg büntenének! Egy rab sem kívánkozna oda vissza!

Minden magyar büszke rá, hogy rengeteg Nobel- díjast adtunk a világnak. A világot viszont ez egy cseppet sem érdekli. Ha egy magyar eldicsekszik vele külföldön, hogy milyen sok Nobel díjassal rendelkezünk, a legtöbb külföldi végigmér bennünket és megkérdezi.

- Valóban? És te mit tudsz felmutatni? Te mit tettél azért, hogy ez a világ jobb legyen?

Ahhoz, hogy elismerjenek bennünket külföldön is, lehet erőt meríteni a múlt nagyjainak dicsőségéből, de dicsekedni nem érdemes vele. Az embereket nem az érdekli, hogy volt valaki a népében az embernek, aki valami nagyot alkotott, hanem az, hogy ő maga mit tud alkotni!

Hogy a nemzet naggyá váljon és egy eladósodott országból fejlett ország legyen mindenképp fontos az oktatás erősítése. Talán a Japán módszer lenne a legkézenfekvőbb. A XXI. század első felében japán fiatalok ezrei mentek el más országokba tanulni és az ott szerezett tapasztalataikat megosztották társaikkal, amikor hazatértek. A hatalom pedig tárt karokkal várta őket haza az új ötleteikkel.

Napjainkban több ezer magyar megy ki külföldre tanulni vagy dolgozni. Ezzel nincs is baj. A probléma az, hogy semmi nem motiválja őket arra, hogy hazatérjenek. Kint maradnak a tudásukkal együtt. A hatalomnak pedig esze ágában sincs segíteni őket. Hány feltalálónk volt kénytelen külföldön szabadalmaztatni a találmányát, mert Magyarországon elsüllyedt volna a bürokrácia mocsarában? Magyarországnak olyan politikusokra lenne szüksége, akik segítséget nyújtanak a fiataloknak a boldogulásukhoz és nem csak a saját zsebük tömése a fő cél.

A bürokrácia útvesztőit sem ártana megszüntetni. embereket csak azért fizetni, hogy naponta két aktát odébb toljanak pénzkidobás. Sajnos sok ilyen akad. A hivatalok egyszerűbb törvények mellett negyed ennyi létszámmal is tudnának működni. A körömreszelgetős úrikisasszonyokat nyugodtan ki lehet penderíteni az utcára.

A nemrég elfogadott oktatási törvények arra kényszerítik a fiatalokat, hogy ne tanuljanak tovább vagy ha tovább is tanulnak, azt ne Magyarországon tegyék.

Azért, hogy Magyarország fent tudjon maradni, szükség van az oktatás megreformálására vagy a külföldön tanuló diákok hazatérésének és munkába állásának elősegítésére.

Ostoba fiatalok nem tudják a tudásukat tovább adni a gyermekeiknek, akik még ostobábbak lesznek és egy buta nemzetet könnyű kihasználni és elpusztítani. A megmaradásunk érdekében három dolgot kell tennie a mai fiataloknak. Először is elmenni más országokba tanulni. Másodszor hazajönni. Harmadszor megtanítani azt másoknak, amit más kultúráktól tanultak és úgy érzik, hasznára lehet a társadalomnak.