Mi történik abban az esetben, ha mindaz, amit a Földről tudtok, az elavult tudományos vagy vallási nézeteken alapul?

Észrevettétek-e azt, hogy mind a hagyományos vallások, mind a materialista tudomány ugyanazzal az alapvető nézettel rendelkezik az élettel kapcsolatban, hogy el vagyunk különülve a bolygónktól, amelyen élünk, és a szennyezésen kívül semmilyen hatást nem gyakorolunk a természet erőire? Elgondolkoztatok-e azon, hogy mennyire elerőtlenítő ez a világlátás, és hogy ideje más alternatíva után nézni?

A kvantum fizika és a sejtbiológia legfejlettebb területei bizonyították azt, hogy alapvető kapcsolat van a tudat és az anyag között. Ez tagadhatatlan tény mindazok számára, akik elfogulatlanok. Ez azt jelenti, hogy mi nem csak egyszerű erőtlen lakói vagyunk az együttműködésre nem hajlandó bolygónknak, amely elpusztíthat bennünket, ha csak mi el nem nyomjuk őt erővel, hanem ehelyett egy olyan nagyobb tudatrendszer részei vagyunk, amely a Földet alkotja, egy rendszeré, amely arra lett kialakítva, hogy teret adjon a tudatunk fejlődésének.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Földbolygó válaszol az emberiség tudatszintjére, és olyan körülményeket jelenít meg, amelyek a tudatszintjének megfelelnek. A jelenlegi nyersanyagforrások hiánya, a természeti katasztrófák és az erőn alapuló technológia a tudatszintetek jelenlegi állapotának a termékei. Ha azonban hajlandóak vagytok megváltoztatni a tudatszinteteket, akkor megoldhatjátok az alapvető problémáitokat, és hozzájárulhattok ahhoz, hogy jobb körülményeket társ-teremtsetek. Ez nem utópista álom, hanem azoknak a fejlett tudomány által tett felfedezéseknek az alkalmazásán múlik, amely felfedezések még nincsenek az egyetemi jegyzetekben.

Azt is megtudhatjátok, hogy ti emberek nem vagytok egyedül abban a tudatszint rendszerben, amely ezt a Földet alkotja. Vannak olyan szellemi lények, aki arra lettek kijelölve, hogy benneteket segítsenek; az ő tudatszintjük felette áll annak a tudatszintnek, amely a Föld jelenlegi körülményeit kialakította.

Ezek a lények hatalmas erővel rendelkeznek a változásokhoz, de nem rendelkeznek felhatalmazással arra, hogy ezt megtehessék, mivel minden, ami a Földön történik, az az emberek szabad akaratának függvénye. Ti rendelkeztek felhatalmazással ahhoz, hogy változásokat indítsatok el, de nem rendelkeztek erővel mindehhez, ezzel szemben a szellemi tanítóitok rendelkeznek az erővel, de nem rendelkeznek a felhatalmazással. Még ha kevés számú megtestesült ember használja is a felhatalmazását arra vonatkozóan, hogy segítségért fohászkodjon a szellemi valósághoz, akkor is hatalmas mennyiségű erő bocsáttatik rendelkezésetekre. Ez az oka annak, hogy miért lehetséges még egy kisszámú embercsoportnak is alapvető változásokat indítani el ezen a bolygón.