Új helyszínt javasol az MPP Csaba királyfi szobrának felállítására Nyrádszeredában. Múlt heti ülésén a testület többsége nem tűzte napirendre a kérdés tárgyalását. A kezdeményező tanácsos újra be fogja nyújtani a tervezetet.
 A városi tanács múlt heti ülésén a napirendi pontok elfogadása előtt Csíki Sándor MPP-s képviselő javaslattervezetet adott át az ülésvezető elnöknek, arra kérve, hogy tűzzék napirendre annak megtárgyalását. Ebben azt javasolja, hogy állapítsák meg azt a helyet, ahová felállíthatják Csaba királyfi szobrát. A kezdeményező a polgármesteri hivatal előtti zöldövezetet jelölte meg helyszínül. A testület minden vita vagy kommentár nélkül szavazott a napirendre tűzés felől: 7 személy (mind RMDSZ) nemmel, míg 6 (4 MPP, 1 RMDSZ, 1 független) igennel voksolt. Csíki Sándor szerint ez azt jelenti, hogy ezzel elbukott az a terv, hogy Csaba királyfi szobrát méltó helyre állítsák. Ennek ellenére újra napirendre fogja tűzni a kérdést, mivel két évvel ezelőtt minden tanácsos egyetértett az ajándékba kapott szobor felállításával. A vita csak a helyszín kérdésében merült fel, ezért az alkotás akkor a református templom kertjében került talapzatra. Most ugyanazt a helyszínt szeretné az MPP-frakció, amit 2010-ben a polgármester javasolt, de akkor nem fogadtak el. Az RMDSZ-frakció szerint nem lehet előkészítetlen aktákat elfogadni a közigazgatásban. A város polgármestere nem kívánta kommentálni a tanácsos lépését. 
Elutasított FIDESZ-ajándék
Ezzel a címmel tette közzé véleményét Csíki Sándor a szerdán történtekről. Szerinte a városi tanács RMDSZ frakciója újra kinyilvánította: nem engedi, hogy Csaba királyfi szobra Nyárádszereda főterét díszítse. A Magyar Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak az adománya azért került 2010. novemberében a kerítés mögé, a helyi református templom elé, mert a város RMDSZ-es tanácstagjai akkor is megakadályozták azt, hogy Blaskó János szobrászművész alkotása méltó helyre kerülhessen – áll a szerkesztőségünknek is megküldött levélben. „Tettüket akkor azzal az ürüggyel indokolták, hogy azért nem engednek köztéri szobrot kihelyezni a főtérre, mert attól félnek, hogy akkor a helyi ortodoxok is elkezdnek mozgolódni, hogy felépíthessék végre harmadik templomukat a fejedelemválasztó város vitatott telekkönyvű főterére” – írja Csíki.