Egyes rendezvények még csak épp most kezdődnek, más programok már véget is értek, de már most látni, hogy tízezreket mozgatnak meg a különböző pártok és szervezetek március 15-i ünnepségei Budapesten. Az alábbiakban az MTI által becsült számadatokat adjuk közre.

Az LMP a Pilvax közben tartotta rendezvényét, amelyen mintegy nyolcvan érdeklődő jelent meg. A Demokratikus Koalíció (DK) ünnepségére körülbelül 200 érdeklődő volt kíváncsi. Az MSZP esztergomi programján pár ezer fős közönség jelent meg. Az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) háromkor kezdődő rendezvényének helyszínén, a Szabad sajtó útján eddig több ezer fő jelent meg. A szintén háromkor kezdődő Kossuth téren kormányzati díszünnepség helyszínén már most is több tízezren állnak a Kossuth téren, s a helyszínre tartó Békemenet soraiban a környező utcákon még további több tízezer fő közeledik a helyszínre.
A Jobbik fél négykor kezdődő Deák téri gyűlésének helyszínén jelenleg mintegy ezer fő tartózkodik.
A közigazgatási tárca tájékoztatása szerint reggel a Kossuth Lajos téri zászlófelvonáson több mint ezren, a Múzeumkertben tartott március 15-i ünnepségen mintegy ötezren voltak jelen, a budai Várban zajló családi programokon pedig jelenleg is több mint tízezren vesznek részt.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtök kora délután közleményt adott ki, amelyben azt írta: a Nyitott Parlament elnevezésű program keretében 11 óra 30-ig 4.600 érdeklődő járt az Országház épületében.
bsf \ btz
MTI 2012. március 15.