Összetevők: 
1 kg sertéscomb (javasolt húsrész: dió), 1 db Knorr Házias Pörköltalap Ízesítő, 1 nagyobb vöröshagyma (10 dkg), 2 gerezd fokhagyma, 2 TV paprika (20 dkg), 1 paradicsom (8 dkg), 1 hegyes erős zöld paprika (opcionális), 4 ek olaj, 2 tk őrölt fűszerpaprika (7g), 1 mk őrölt fűszerkömény (2g), 1 ek Delikát, Őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:
Ízesítsük az egészben hagyott sertéscombot Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal. Kicsit hagyjuk állni, amíg felszeleteljük a friss zöldségeket. A felforrósított olajon süssük körbe a hús minden oldalát, majd tegyük egy hőálló tálba. A visszamaradt zsiradékon röviden (1-2 perc) pirítsuk át a szeletelt hagymát, adjuk hozzá a zöldpaprikát, fokhagymát, pirítsuk további 1 percig, a tűzről levéve szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá a Knorr Házias Pörköltalap Ízesítőt. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve adjuk hozzá a szeletelt paradicsomot is, 2 dl vizet, majd addig kevergessük, míg a zselé tökéletesen elolvad. Öntsük a húsra és előmelegített sütőben, időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 80-90 percig. Ha a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.