Csütörtökön az amerikai metálzenekar bejelentette, hogy készül a róluk szóló mozi, rendezőnek pedig nem mást, mint a magyar származású Antal Nimródot kérték fel.
"Nagy rajongója vagyok Nimródnak már az első magyar filmje, a Kontroll óta, amit 2004-ben mutattak be Cannes-ban, ahol mindenkit elsöpört." - mondta Lars Ulrich dobos, majd folytatta - "Izgatottan figyeltem azt is, ahogy a hollywoodi karrierje felpörgött az utóbbi években. Öt percnyi beszélgetés után magával ragadott a szenvedélyessége, illetve az, ahogy a kreatív folyamatokat kezeli, és hogy nem gondolkozik skatulyákban."
"A Metallica mindig is az életem része volt, fantasztikus lehetőség, amikor a hőseinkkel dolgozhatunk. Ki fogjuk aknázni a Metallica erőteljes és lenyűgöző fellépéseinek energiáját, rakunk bele egy kis narrációt, és mindezt persze 3D-ben forgatjuk, hogy teljes legyen az élmény." - nyilatkozta Antal Nimród.
Antal Nimród Los Angelesben született magyar szülők gyermekeként, 18 évesen költözött haza, ahol a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után sikeres kliprendező lett. Készített videót a Warpigsnek, a Quimbynek, Sub Bass Monsternek és Ganxsta Zoleenak is. Filmes karrierjét a Kontrollal indította el igazán, ami után több felkérés is érkezett számára Hollywoodból. Ő rendezte az Elhagyott szobát, az A szállítmányt illetve a legutóbbi Ragadozók filmet is. Néha szereplőként is feltűnik a filmekben, legutóbb például a Robert Rodriguez rendezte Machetében volt egy cameója, ahol magyarul beszélt.