Délelőtt halálos vadászbaleset történt Magyarlukafa külterületén. A rendőrök elfogtak egy férfit, akit kihallgatnak.

Két vadászt ért lövés péntek délelőtt Magyarlukafa közelében. Egyikük a helyszínen meghalt, társát súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrség a helyszín közelében elfogott egy férfit, aki a lövéseket leadhatta.

Információink szerint a két vadász szigetvári illetőségű, egyikük hivatásos vadászként dolgozott. Pénteken délelőtt Magyarlukafa és Vásárosbérc között járták az erdőt, amikor lövéseket hallottak. Arrafelé indultak, s mikor már közeledtek a helyszínhez, akkor érték őket a lövések.

Egyikük – aki információink szerint nagy természetkedvelő volt, és éppen azért tartott társával együtt pénteken, mert korábban orvadászok garázdálkodtak a területen, s szeretett volna segíteni leleplezésükben – a helyszínen meghalt.

Társa szintén súlyosan megsebesült, azonban maradt annyi ereje, hogy értesítse a rendőrséget a történtekről, arról is be tudott számolni, milyen kocsival menekül a tettes. A rendőrség ennek köszönhetően Szulimán határában elfogta a mozsgói illetőségű gyanúsítottat, akinek kihallgatása folyamatban van.

Teklafaluban történt tavaly tragédia

Legutóbb tavaly májusban történt Baranyában halálos vadászbaleset. Akkor az egyik vadász egy sörétes puskával meglőtte a társát, akin már nem tudtak segíteni a mentők. A teklafalui eset kapcsán gondatlanságból elkövetett emberöléssel egy volt rendőrt gyanúsítanak.
Forrás: M. B. (Dunántúli Napló)