Ötvenezer lejt ajánl fel Csíkszereda helyi önkormányzata a csíkmindszenti sportcsarnok újjáépítésére – döntötte el pénteken a helyi tanács.
 Szondy Zoltán MPP-s tanácsos felvetésére, hogy a város inkább százezer lejes támogatást nyújtson, Ráduly Róbert Kálmán polgármester leszögezte: ha igény mutatkozik, nem zárkózik el attól, hogy a sportcsarnok újjáépítésére nagyobb összeget fordítsanak, „csak egyszer lássunk tisztán”.
„Az építkezés haladtával erre a kérdésre még visszatérünk” – jegyezte meg a polgármester. A csíkmindszenti sportcsarnok tetőszerkezete február elején égett le. Amint arról már beszámoltunk, az Omniasig Biztosítótársaság 1,1 millió lejt fizet az újjáépítésre, ez az összeg a becslések szerint a rendbehozatal költségeinek alig több mint felét fogja fedezni.

Eddig különböző adományok és készpénz formájában további 150 ezer lejnyi összeg érkezett az újjáépítési munkálatokra, a mindszenti és csíkszentléleki közbirtokosságok vállalták, beszerzik a sportcsarnok tetőszerkezetéhez szükséges 150 köbméternyi kész faanyagot.