Kiíró: Vizuális Pedagógiai Műhely BT.
Pályázat címe:
PÁLYÁZAT – A KÉPZELD EL c. irodalmi folyóirat HÚSVÉTI számában történő megjelenésre

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr költők, írók.
Kategóriák: vers és próza

A pályázat célja: tehetséges amatőr irodalmi alkotók felkutatása

1.) A Vizuális Pedagógiai Műhely BT. pályázatot ír ki abból a célból, hogy amatőr költők és írók publikálási lehetőséget kaphassanak egy irodalmi folyóiratban.
2.) A folyóirat témaköre: HÚSVÉT. Húsvéti történetek, versek…; húsvéttal kapcsolatos írások, mesék… Vers és próza is beküldhető, terjedelmi korlátok nélkül.
3.) Politikai v. vallási nézeteket, vagy másokat sértő írások a pályázaton nem indulhatnak.
4.) Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként) A4-es oldalon, 12-es betűnagysággal, Times New Roman betűtípussal, 2,5-2,5-es oldalmargókkal, normál sorközzel, 1 hasábos tördeléssel fogadunk csak el.
Szerző neve: Írás címe sor után 1 üres sort követve következzék maga az írás. 1-1 írás között 2 üres sor legyen.
Beküldési cím: folyoirat@vpm.hu
A beküldésről visszaigazolást adunk e-mailben!
Amennyiben 48 órán belül nem kapja meg a visszaigazolást, úgy kérem, ellenőrizze le, hogy pontosan arra az e-mailcímre küldte-e el a pályázatot, ami a kiírásban szerepel! Ha igen, akkor kérjük ismételje meg az emailt az attila@vpm.hu címre!
5.) Beküldési határidő: 2012. február 1.
6.) Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt pályázati anyagot tudunk elfogadni.
A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. által kiadott folyóiratban, a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon.
A Nyilatkozatok postázási címe: Baranyai Attila 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

7.) BEKERÜLÉSI díj:
- prózáknál megkezdett „szakaszonként” – ami itt kb. 20-22 sor/szakaszt jelent (a 4-es pontban meghatározott feltételek mellett): 3.000 Ft
- verseknél megkezdett „szakaszonként” – ami itt kb. 30-32 sor/szakaszt jelent (a 4-es pontban meghatározott feltételek mellett): 3.000 Ft (több vers is lehet 1-1 szakaszban)
Terjedelmi korlát nincsen az írásoknál!

Befizetett 3 e. Ft-onként KETTŐ folyóiratszám jár a szerzőknek ezért!
A folyóiratban az írások átszerkesztve jelennek meg, más betűtípussal és mérettel – esetenként kéthasábos szerkesztéssel, a többi írás között/mellett…!

A nevezési díjat kérjük az alábbi címre befizetni: Baranyai Attila, 8263. Badacsonytördemic, Római út 84. Nevezési díjat a kiadó nem fizet vissza.

A folyóiratból plusz példányok ezer forintos áron rendelhetők meg! A közlemény rovathoz kérjük odaírni: "FOLYÓIRAT - HÚSVÉT"!

8.) A nevezési díj befizetését igazoló csekk másolatát postai úton kérjük eljuttatni, a Nyilatkozattal együtt címünkre.
9.) A szerkesztők által nem megfelelőnek tartott írások a folyóiratba nem kerülnek bele. Erről a szerzőt értesítjük. A szerzőnek lehetősége van a befizetett összegnek megfelelően másik írás beküldésére ezen írás helyett. A többi írás fixen bekerül a folyóiratba a bekerülési díj és a nyilatkozat beérkezése esetén!
10.) A beérkezett írásokat nyelvi lektor fogja átnézni. A folyóiratba csak nyelvi lektor által átnézett írások kerülnek be – a lektor által javított módon!
11.) A folyóirat várható megjelenési ideje: 2012. április környékén.
12.) További információ: attila@vpm.hu.