A kecskeméti városházán ülésezett a napokban a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Központi Tanács Elnöksége. A szlovák szervezet elnöke ismerősként érkezett Kecskemétre, hiszen a Csiperó fesztivál révén a galántai csoporttal már járt a hírös városban.
A megnyitóbeszédét követően Kecskemét város nevében Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd őt követte Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke, aki a résztvevőknek bemutatta a Csiperó fesztivál történetét.
Pusztay Sándor, a Magyar Természetvédők Országos Szövetségének alelnöke pedig a Határtalan Dunamente pályázatról beszélt.
Az elnökségi ülés további részében szó esett még a nemzetközi civil összefogásról az őshonos történelmi kisebbségekért, a kettős állampolgárság kérdéséről, és természetesen nem maradt el az elmúlt időszak tevékenységének értékelése sem. Az elnökségi tagok végül tájékoztatót hallhattak az oktatási-nevelési támogatás megvalósításáról, és napirendi pont volt a Központi Tanács őszi ülésének és a területi tanácsok értekezleteinek előkészítése is.
Mák Kornél alpolgármester elmondta: Mézes Rudolffal régóta jó kapcsolatban állnak, az oktatás és a kultúra területén is kiválóan együttműködnek. A jövőben szeretnék tovább erősíteni a galántai partneri viszonyt, és az együttműködést a zene területére is kiterjeszteni.