A Vitézi Szék a rend tiszteletbeli tagjai közé választotta dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érseket.
Az avatási ceremónia csütörtökön volt az érseki rezidencián. – A történelmi vitézi rend régóta figyeli érsek úr egyházi és magyar nemzetvédő szolgálatát, ezért egyhangúlag megszavaztuk, hogy kerüljön be Bábel Balázs a keresztény értékrend szerint működő rend tiszteletbeli tagjai közé – hangzott el a kitüntetés átadásakor. Az ünnepségen a Vitézi Széket Dékány Ágoston országos törzskapitány és Bucsy László területi törzskapitány képviselte. Beszédüket követően Bábel Balázs vette át a szót.
– Nehezen állok kötélnek, ha valamilyen kitüntetést akar valaki adni. A legfőbb kitüntetést ugyanis a jó Isten adja majd nekünk – kezdte köszönetnyilvánítását az érsek. Bábel Balázs így folytatta: úgy voltam vele, ha ez a megtisztelő cím a vitézi rendnek valamiképpen az erkölcsi életében segítség lehet, akkor vállalom.
Dr. Bábel Balázs a harmadik a kalocsai érsekek közül, akit a rend tiszteletbeli tagjává választottak Dr. Bábel Balázs a harmadik a kalocsai érsekek közül, akit a rend tiszteletbeli tagjává választottak
Egyébként sem én leszek itt az első ebben, hiszen a kalocsai érsekek közül ketten is voltak, akik a vitézséget a halálukig vitték és vállalták. Egyik a tatárjáráskor elesett Csák Ugrin, a másik pedig Tomori Pál volt, aki a mohácsi csatában esett el.