Fotó: Koczeth László tövis
   A Stadionok metróállomás melletti távolsági buszpályaudvarnál található Honey Grillben még hetekig tart az a világrekord kísérlet, mely nonstop karaoké énekléssel próbál új csúcsot felállítani. 
  Az eddig legtöbb idő, hétszáznyolcvan óra folyamatos éneklés, melyet az ötletgazda Szabó Gábor Dániel (képünk) és a fáradhatatlan karaoké énekesek megdönteni kívánnak.
  A célkitűzés nyolcszáz óra, de ha fizikálisan, lelkileg bírja a fiatal csapat, úgy akár ezer óráig is elmennek. 
Jelenleg mintegy a harmadánál tartanak az eredeti tervnek, de látva a lelkesedést, szinte biztos a siker. A Magyar Karaoké Szövetség és az egység tulajdonosa Niklós András, üzletvezetője Gáspár Mónika által támogatott akcióban, az énekléshez kedvet érzők előadhatják kedvenc dalukat. A műfajilag nem behatárolt programban a musicalen át a hard rockig széles palettán mozog a választék.
Fotó: Koczeth László tövis
A karaoké gyakorlatilag Japánban terjedt el, maga a szó is japán eredetű üres zenekart jelent. Lényege, hogy egy-egy dalt, zeneszámot, az eredeti előadó helyett valaki más énekel. 
Napjainkra elég gyorsan teret nyert az egész világon, mint a szórakoztatás egyik eszköze. A mostani világrekord kísérletben sok profi hangtudású, kitűnő előadót ismerhettem meg, akik szabadidejükben énekelnek, és nem kívánnak versenyre kelni a kereskedelmi médiában egyre inkább közfigyelembe állított tehetségkutatók sztárjelöltjeivel. 
A közös éneklések közösségteremtő ereje, a zene szeretetén keresztül hoz egy táborba embereket fiataltól idősebbekig, 
Fotó: Koczeth László tövis
A zenei ízlést is formáló szórakozás, szórakoztatás, a mai világban  önmagát kereső ember olyan megnyilvánulási formája mely élményt, értéket ad, mint a hallgatónak, mint az előadónak.
Végezetül álljon itt néhány név, akik szabadidejüket, energiájukat nem kímélve vesznek rész a rekordkísérletben: a fenn említetteken kívül, Gerényi Kata, Tóth Petra és a technikai részleg: Pados István, Kiss Sándor, Katona Zoltán, Korfanti Ferenc, Schmidt Gábor. 
Az akció további sorsáról később beszámolunk.

-  Koczeth László tövis -