Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország mozdulat-, vizuális, zene-, képző- és színházművészei számára írták ki a Five in One pályázatát. Hazánkban a Bakelit szervezi a projektet.
A Magyarországon működő, budapesti székhelyű Bakelit Multi Art Center nemzetközi együttműködésben készülő projektjéhez alkotó résztvevőket, partnereket keres. A projekt ötletét és megvalósítását egy nyertes pályázat keretében a Nemzetközi Visegrádi Alap is támogatja. A projekt címe – Five in One – a benne rejlő öt fő művészeti ágat személyesíti meg, amely a négy ország szoros együttműködésével állít össze egy kulturális, alkotói és szakmai szempontból is kimagasló produkciót. A projekt Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország főbb művészeti ágaiban tevékenykedő művészeit kívánja megszólítani, megvalósítása a Bakelit Multi Art Center felügyeletével és instrukciói alapján történik a visegrádi országok együttes részvételével zajlik.
A projekt alapját egy a napjainkban felmerülő problémákat, morális, etikai, emberi kérdéseket feszegető kortárs dráma/film adja, amelynek adaptációja a résztvevő nemzetközi alkotógárda együttgondolkodása, közös érintkezése, és az általuk képviselt művészeti ágak egymásra hatása révén születik meg. A nemzetközi workshoppok keretein belül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon minden általunk bevonandó művészeti ág előzetesen szelektált képviselői megmérettetnek.
A workshopok keretében kiválasztott alkotók meghívást kapnak Budapestre, egy közös nemzetközi összművészeti produkció létrehozására, amelyre egy hónap áll rendelkezésükre a Bakelit Multi Art Centerben, 2011. október 2-től október 26-ig. A produkciós munka eredményeként létrejött produkciót 2011. október 24-én, 25-én és 26-án premier, majd bemutató keretében közönség előtt mutatja be az alkalmi társulat, a Bakelit Multi Art Centerben.
Akiket keresnek
- mozdulatművészeket: kortárstánc, balett, néptánc, cirkuszművészet, fizikai színház,
capoeira és egyéb mozgással, tánccal kapcsolatos területek aktív képviselőit
- vizuális művészeket: film-és videó-művészet, új-média művészet, fotó-művészet,
intermédia művészeti területeken dolgozókat
- zeneművészeket: zene, ének, hang-és zörej művészet, kísérleti zenei művészeti ágak
alkotóit
- képzőművészeket: festészet, testfestészet, grafika, animációs területek alkotóit
- színházművészeket, színészeket, pantomim művészeket
A pályázat hivatásos és nem hivatásos, valamint autodidakta alkotóknak egyaránt szól.

A főbb művészeti területekhez 2 feladatot adnak meg, amelyek közül a jelentkezőknek egyet kell kiválasztani és azt legjobb tudásuk, kreativitásuk szerint, egyénileg választott eszközökkel megoldani, majd azt először a személyes regisztráció során részben, majd a workshop alkalmával szakmai zsűri előtt részletesen bemutatni. A személyes regisztráció során csak részben kell bemutatni, maximum 10 percben, hogy mivel fog készülni a jelentkező a zsűri előtti megmérettetésre. A szakmai zsűri előtti bemutató legfeljebb 20 perces lehet. Az egyéni bemutatót követően csoportokra osztás és közös tréning, feladatmegoldás következik, egy akkor megadott feladat alapján. A közös produkciót a résztvevők az utolsó napon mutatják be zsűri előtt. A művészeti ágak alatt megtalálható, hogy kiket hova és mikor várnak a személyes regisztrációra.

A választott művészeti ágat és a hozzá kapcsolódó időpontot, minden jelentkezőnek előre kell, hogy jelezze, elektronikus formában (email) legkésőbb a személyes regisztrációra jelentkezés határidejéig. A személyes regisztráció szándékát és dátumát a következő email-címre várják: szinhaz@bakelitstudio.hu A személyes regisztrációra jelentkezés határideje: 2011.09.08., éjfél.

A szakmai zsűri előtti bemutató napok, illetve a közös tréning helye, időpontja
Zsűri előtti bemutatkozás I. – egyéni produkciók bemutatása
helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.
időpont: 2011.09.14. (szerda)
Közös tréning – csoportos feladatmegoldás I.
helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.
időpont: 2011.09.14. (szerda)
Zsűri előtti bemutatkozás II. – közös produkciók bemutatása
helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.
időpont: 2011.09.15. (csütörtök)
A végső eredményhirdetés dátuma: 2011. szeptember 20.