2011. március 21-én (hétfőn) 17 órai kezdettel a Debreceni Benedek Elek Városi Könyvtár galériája ad otthont Matti - Armas Korpela festőművész kiállításának.
Matti - Armas Korpela 1947-ben született Finnország egykori fővárosában, Turkuban. Gyerekkorában is sok szeretettel örökítette meg a sajátos finn tájat, de tudatosan 1978-79-től kezdett el festeni, amikor művészet barátaival megalakították a Turun Sunnuntaimaalarit, (Turkui Vasárnapi Festőiskolát) melynek titkára is volt.
A festészetet általános iskolai tanára Aimo Himari szerette meg a művész úrral.
A Turkui Vasárnapi Festőiskolai tanára Simo Helenius – később elismert szobrászművész lett -, valamint Martin Ahlström festő- és grafikusművész irányítása mellett tökéletesítette alkotói technikáját.
A Turkui Vasárnapi Festőiskola tagjaként számos csoportos kiállításon vett részt Turkuban és a környéken. Munkái megtalálhatóak Magyarország, Skandinávia, Ausztrália, Németország és az Amerikai Egyesült Államok gyűjtőinél.
Mindig elhivatott volt az őt körülvevő, egyedülállóan szép finn táj iránt, hiszen egész életét a víz- a kő – a szigetek – a gyönyörű fenyvesek határozták meg. Ebből az élményvilágból merítkezve menti át munkáit az utókornak.
Finnországban leginkább plen-airban vázolta fel a kompozíciót, melyet később műterembe fejezett be. Magyarországon, nyugdíjazása után 2008. Augusztusában telepedett le, először Egerbe. 2009-ben feleségével Debrecenbe költözött, ahol jelenleg is él és alkot.
Magyarországon 2009-ben volt az első önálló kiállítása a debreceni Kiss Galériában. 2011-ben pedig a Debreceni Benedek Elek Városi Könyvtár Galériája adott lehetőséget, hogy bemutathassa alkotásait.