A Neo-transzilvanista Irodalmi Páholy pályázatot ír ki másfél oldalas prózák-, versek megírására, illetve grafikák elkészítésére, Az én Hajdú-Bihar megyém című könyv megjelentetéséhez.
A kötetbe várjuk minden olyan íráskészséggel rendelkező, illetve grafikai hajlamokkal bíró személy jelentkezést, aki úgy gondolja, hogy megosztaná gondolataikat a széles olvasóközönséggel.
A könyvben településenként várunk olyan írásokat, amelyben a szerző megfogalmazza:  Mit jelent számára a saját települése, Mit jelen számára ott élni, majd a hosszú utak után hazatérni, Mit jelent számára a család, a gyerekek, a szülék és nagyszülők jelenléte, Lokálpatrióta érzéseket előtérbe helyezve mit mutatna meg, miről beszélne szívesen egy olyan embernek, akivel meg szeretné ismertetni települését? Milyen pozitív dolgokat mutatna be, Fogalmazza meg települése jelképeinek, művelődési és kulturális értékeinek szerepét, sorsát és értelmét, Települése történelmi múltját figyelembe véve mennyire fontos az Ön számára a nevezetességek ismerete és megismertetése másokkal, A falu rég élt neves embereinek bemutatása, Mit tehet Ön, a településén megtalálható értékek, életben tartásáért és tiszteletének kivívásáért.