Bihari Beatrix Renáta Nagykárolyban született.
Sokáig úgy hitte, hogyha úgy tudna bánni a szavakkal, mint a vonalakkal, akkor egy fehér papír valószínűleg írásra és nem rajzolásra ihletne. De ez nem így van. Vannak dolgok amiket csak vonalakkal lehet kifejezni, és ez jelenti a rajzolás lényegét. Keresés és próbálkozás, a belső látásmód kifejezése, a vonalakkal való játszadozástól kezdve, egy sajátos szemléletmód kialakulásáig.
A hangulatok sejtései, a hullámzó tér vagy sík, ami testet ölt, változásaiban meglényegül,hogy életre keljen és a képzelet határát átlépve másokhoz is eljusson. Ez a világ a valóságból születik, de a lélek képeit vetíti. Azt a látásmódot ami a sajátja és amit egy absztraktba hajló vonalvilágon keresztül kifejez.
Rajzolással komolyabban 1997-ben kezdett el foglalkozni, a Temesvári Népművészeti iskolában Novák Nóra tanárnő vezetésével, majd Szatmárnémetiben Szodoray Parády Hajnalka tanárnő kezei alatt folytatta. Az iskola keretébe, és a szatmári Amatőr Képzőművészek Egyesületével több közös tárlaton is kiállított.
2000-ben a Nagykárolyi Kaffka Margit Egyesülete által kiadott antológiába megjelent néhány rajza, és felkérték az antológia borítójának megtervezésére is.
2001-ben Szatmárnémetiben sor került az első egyéni kiállítására, melyet később több egyéni és közös tárlat is követett Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Marosvásárhelyen, Kaposváron és Budapesten.
Szívesen foglalkozik versek és novellák illusztrálásával.
2009 decemberében az IPM magazin decemberi számában jelentek meg rajzai, az irodalmi pályázat  novelláinak illusztrációjaként, valamint ugyanebben a számban a hónap képzőművészeként szerepelt.
2011 január 20-án Szodoray Parády Hajnalkával lesz közös kiállítása Szatmárnémetiben, majd szintén januárban, 23-án a Kontra Műhely által megrendezett y-generációval kapcsolatos Összművészeti esten is társkiállító lesz, melynek helyszíne a Budapesti Gödör Klub. Márciusban a Montázs Teaház és Galériában lesz egyéni tárlata. 
Renáta képeit mustrára véve, igenis értelmet nyer az a meglátásunk, hogy a művészet, mindig a tehetségből indul ki. Olyan képvilágot képes megalkotni, ami elgondolkodtató és amitől az ember perifériás látásmódja, azonnal kivetíti a jelenkor áldott vagy éppen áldatlan állapotait. A jó és a gonosz harcát a bűnbeeséstől a feloldozásik. A művésznő közel 50 munkáját tekintheti meg nálunk.
Tekintse meg galériáinkat:
1-10   11-20   21-30   31-40   41-50