A kecskeméti vízilabdás társadalom a negyvenéves korában, hirtelen támadó súlyos betegségben elhunyt Bérczi Csabára emlékezik a szombati bajnoki fordulón.
Karácsony előtt szereztem tudomást arról, hogy volt csapattársam, csapattársunk: Bérczi Csabi súlyos beteg. Azonnal elkértem felesége, Anita telefonszámát, és tudtam meg tőle a szomorú hírt, hogy Csaba súlyos állapotban van, és a Pécsi Klinika intenzív osztályán ápolják.
A hír lesújtó volt, hiszen egy 40 éves fiatalemberről van szó, aki nemrégiben még az edzéseinket látogatta, és kellően jól érezte magát velünk. Anita elmondta, hogy egy igen ritka betegség támadta meg Csabát, mely igen gyors lefolyású, és az állapota válságos. Súlyából igen sokat vesztett, lázas és mély altatásban ápolják. Az őszinte szavakból azt tudtam meg, hogy családja mindent megtett annak érdekében, hogy Csaba állapota javuljon.
A kellő szakmai gondoskodás, a családi törődés, a baráti aggódás ellenére Csaba január 3. napján elment közülünk, és az égiek vízipóló csapatában játszik tovább. Döbbenet, ami történt. Nehéz írni is róla! A hír a szerető családot, a barátokat és az ismerősöket egyaránt letaglózta.
Csaba csapattársam volt és sok - sok éven keresztül szinte minden nap találkoztunk. Együtt edzettünk, és együtt jártunk meccsekre, együtt töltöttük gyerekkorunkat. A közös munka összekovácsolt bennünket.
Csaba balkezes, szélső játékos volt. Korábban úszó volt, mely megalapozta azt, hogy a jobb szélünk kellően veszélyes volt. Bal kezével jól lőtt, és volt Csabában egy jó értelemben vett pimaszság, mely azt eredményezte, hogy Csabától mindig tartottak. Csabával számtalan meccset játszottam végig mind a Budapest, mind pedig az Országos bajnokságban. Edzőink kedvelték, mert csibészségei mellett alapozni lehetett rá.
Csaba utánpótlás válogatott edzésen is bemutatkozott, s csupán azért nem lett kerettag, mert pozíciójában egy budapesti játékos is jelölt volt.
A játékos pályát követően Csaba megállta helyét az életben. Tudatosan, és ésszerűen alakította életét. A vízben tapasztalt csibészség elmúlt, és példás családapaként élt. Feleségével Anitával, több, mint 20 éve vannak együtt. Kapcsolatukban rejlő mély szeretet párját ritkító, és irigylésre méltó. Két gyermekük született, akik szintén példás életet élnek.
Lehetne még nagyon sok mindent írni, anekdotázni a múlt eseményein, de ezt most a fájdalom miatt nem teszem meg.
Csaba elment, és a csapatunk szeretné őt a január 28. napján megtartandó bajnoki fordulón méltón elbúcsúztatni, azzal, hogy emléke örökkön a szívünkben él.
Deák Péter