2011. szeptember 24-én 17 órakor, Budapesten a Művészetek Palotájának üvegtermében a "Klasszikusok tükrében 1" címmel a Budapesti Vonósok adnak koncertet. Közreműködik és vezényel: Rozmán Lajos - klarinét. Műsorvezető: Fazekas Gergely.
Az Üvegteremben a Budapesti Vonósok Klasszikusok tükrében sorozata a 2011-12-es évadban négy hangversennyel folytatódik. Az Üvegterem egészen különleges helyszín a délutáni hangversenyre, ahol a koraesti fények játékában pazar kilátás nyílik a Duna vizére.
A hangversenyeken klasszikus remekművek tükrében három kortárs zeneszerző művével ismerkedhet meg a közönség. Az est házigazdája, Fazekas Gergely zenetörténész vezeti a műsort és beszélget a jelenlévő zeneszerzőkkel. A sorozat célja bebizonyítani, hogy a klasszikus és a kortárs zeneművek szervesen kapcsolódnak egymáshoz és egy koncerten belül harmonikus egységet alkothatnak.
A Budapesti Vonósok a sorozattal a konzervatív koncertlátogató közönséget is szeretné megszólítani és valódi zenei élményben részesíteni stílusokra való tekintet nélkül.