2011. szeptember 24-én 20 órai kezdettel, a Művészetek Palotájában, Kováts Kriszta "Tao Te King" címet viselő koncertjére kerül sor. Közreműködik: Kováts Kriszta - ének, rendezés, Szirtes Edina Mókus - ének, hegedű, zeneszerzés, hangszerelés, Andrejszki Judit - ének, Lantos Zoltán - hegedű, Hegyaljai-Boros Zoltán - brácsa, Kertész Endre - gordonka
Földes Gábor - elekronikus kíséret, zenei effektek, programozás, Ruttka Andrea - festék- és fényanimáció
Kováts Kriszta és Mókus újabb közös munkájában Arany János balladái után (Arany-óra) most az egyik ősi kínai bölcseleti alapművet, az Út és Erény könyvét dolgozza fel. Mókus zenéjében megjelenik az örök emberi és a nagyon mai - ezt szolgálja a különleges hangszerelés is.
A tao a teremtő őserő, de nem hit, hanem gyakorlat és tapasztalat. A versek a helyes életvitelre utalnak, erre biztatnak. Nagyon fontos az ég, az ember és föld hármassága, amelyben az ember feladata harmóniát teremteni, az ég és a föld kettőssége, a jin és a jang ellentéte között. A mai rohanó világban hogyan viszonyulunk ezekhez a kérdésekhez? Az alkotók a zenével és a látvánnyal válaszolnak az Öreg Gyermek (Lao Ce) feltett kérdéseire.