„Hol vagyunk? Hogy vagyunk? Miért vagyunk?” címmel Buka László festő-rajztanár alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 14-én (szerdán) 17 órakor a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.). Az eredetileg rajz-matematika szakos debreceni pedagógus közel húsz éve kezdett el festeni. Magán- és közösségi emberként a magyar kultúra és hagyomány továbbviteléért munkálkodik.
10 éve egy nyári felnőtt alkotótelepet hozott létre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Góréson, ahová a hozzá hasonló értékrendű művészeket, barátokat hívja közös alkotásra, eszmecserére, együttlétre.
Buka László így vall művészetéről:
„Szeretem a csillagos ég elképesztő látványát épp úgy, mint a hagyományos disznótor megdöbbentő pillanatait és az utána következő kalákák ízét, hangulatát. Szeretem az Élet színgazdag – és pompás, tündöklő és álomszerű látványait, a pipacsos mező, a szőlővesszős táj elemi - ősi dinamikus látványát csakúgy, mint az emberi fej és test formaváltozatos, rögös vagy csupaszon ívelt formáit. 
Vonz a magyar múlt nagy és emberi jelképeinek hihetetlen gazdagsága, de vonz a valóság olykor megdöbbentő nyomora és annak tehetetlenségéből fakadó elesettsége, embersége és az igazság épp úgy, mint a folyton felmerülő álom végtelene.
A hit embert próbáló alapkérdései is fel-felbukkannak folyamatosan a képeimen, de nem az elvárt – hagyományos - megszokott (biblikus) formákban, inkább a „megélés – átélés - megszenvedettség” emberi egyszerű szintjén…”
A kiállításon köszöntőt mond: dr. Tar Károlyné, a DMK igazgatója. A kiállítást megnyitja: Karácsonyi György, a Debreceni Városvédő és –szépítő Egyesület elnöke. 
Közreműködnek: Battai István és Gyarmathy István zenészek, valamint a Főnix AMI Csűrdöngölő Csoportja (a Lorántffy Zs. Ált. Isk. néptánc csoportja). A kiállítás október 22-ig tekinthető meg hétköznapokon 10-19 óráig, szombatonként 9-13 óráig. A „Kultúrházak éjjel-nappal” elnevezésű programsorozathoz kapcsolódva szeptember 17-én 17 és 18 óra között rendhagyó tárlatvezetésre és kötetlen beszélgetésre kerül sor az alkotóval a közösségi házban.