A Magyar Állami Népi Együttes, Duna Művészegyüttes, Rajkó Zenekar a magyar zenei élet legkiemelkedőbb képviselői, rendszeresen színvonalas műsort adnak a Duna Palotában és a Budai Vigadóban. Legközelebbi időpontjuk 2011. szeptember 12. azaz ma 20 óra.
Mindhárom együttes a magyar népzenei élet kiemelkedő képviselője, melyek 1951, 1957 illetve 1952 óta működnek. Rendszeresen fellépnek itthon és külföldön. Mindhárom együttes 30 tagú. Koreográfiájuk autentikus táncanyagra épül, melyek közül néhány, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával dolgozza fel az elzárt falvak féltve őrzött hagyományait. Az előadott táncok segítségével megismertetik a közönséget Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúrájával.
Az előadások 20:00 órakor kezdődnek, és kétszer 40-45 perc időtartamúak szünettel.
Lehetőség van arra is, hogy ezt a programot vacsorával egybekötött sétahajózással (Dinner & Cruise ® ) rendeljék meg. Vendégeink így egy felejthetetlen előadás és egy romantikus gyertyafényes vacsora élményével gazdagodhatnak.
A színházból érkező vendégeket hostess kíséri el a hajóhoz. A hajó 22 órakor indul.
A köszöntőitalt követően svédasztalunk különféle ínyencségekkel várja kedves vendégeit, amelyet Magyarország egyetlen Gault Millau-díjas szakácsa, Klöter Gregor-Grex készít. Romantikus, gyertyafényes hangulatban gyönyörködhet fővárosunk kivilágított épületeiben és hídjaiban.

Aperitif
Pezsgő, vagy barackpálinka, vagy narancslé
Magyar előételek
Pikáns padlizsánkrém
Magyaros fűszerezésű juhtúrókrém
Tradicionális tepertőkrém

Leves

Hortobágyi gulyásleves marhakockákkal

Vagy

Hideg őszibarack leves
Kecskeméti barack pálinkával bolondítva

Meleg főétel
Mini töltött káposztatekercs sült debreceni kolbásszal és tejföllel
Mézes-aszaltgyümölcsös csirkemell fokhagymás pecsenyelében
Szegedi töltött paprika harcsa húsos töltelékkel pikáns kapros mártással

Vegetáriánus ételek és köretek
Sült polenta (puliszka erdélyi módra juhsajttal és olíva bogyóval) szeletek kecskesajttal és rozmaringos –fokhagymás olajjal
Burgonya nudli bazsalikomos-paradicsomos raguban és márványsajt
Burgonyapüré mustármaggal és pirított hagymakarikával
Párolt jázmin rizs glasszírozott zöldségekkel

Saláták
Friss idény és zöldsaláták kapros joghurt és konyakos-tormás öntettel
„Duna Palota módra”
Káposztasaláta paprika csíkokkal és fokhagymás dresszinggel
„Cézár saláta”
Leveles saláta parmezános dresszing és grillezett csirkemell csíkok
„Nagymama receptje”
Burgonya saláta hagymával ,majonézzel és tejfölös-mustáros dresszinggel
„Paraszt módra”
Paradicsom, kígyó uborka, hagyma, paprika,sajt,olívabogyó

Gyümölcskosár
Idény és egzotikus gyümölcsökből

Desszert
Karamell krém epres csoki reszelékkel
Somlói galuska
Borsmentás csokoládé mousse tojáslikőrrel

Italok
1 pohár fehér vagy vörösbor +1 üveg ásványvíz (0,33l), vagy üdítő