A CINKE program (Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei) ismét fesztivált rendez. Szeptember 9-10-11. –én háromnapos művészeti és kulturális tortával ünnepeljük meg létjogosultságunkat. Minden alkotója egy-egy gyertya rajta s reméljük, a közönség velünk együtt gyönyörködik majd az apró lángok sokaságában. Bízom abban, hogy mindenki megtalálja a maga kis szeletkéjét, legyen az irodalom, képzőművészet, zene, tánc, játékos vetélkedő kicsiknek – nagyoknak, bábszínház, jelmezbe öltözés, népfőiskolai előadás geológiai kincsinkről, vagy akár a világbéke mozgalom.
Levelemmel mellékelem figyelemfelkeltő plakátunkat, valamit szórólapunkat, amit kétoldalasan kinyomtatva és kettévágva eljuttathat szeretteinek, ismerőseinek, barátainak. A CINKE program honlapján: www.origo-haz.hu/cinke a fórumokban tájékozódhat az aktuális helyzetről, a lelkesedésről, s ha már nálunk jár, szemezgessen legújabb irodalmunkban, képzőművészeti alkotásainkban, hangzóanyagaink közt visszahallgathatja verseinket – prózáinkat, együtteseink kiváló zeneszámait. Regisztrált látogatóink hozzászólhatnak az alkotásokhoz, a művészekhez, így segítve és szebbé téve magát az alkotást.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a fesztiválunkra!
S hogy döntését megkönnyítsük, a benne szereplő programjainkat ingyenesen szolgáltatjuk. Akik szívesen kipróbálnák kreativitásukat, hozzanak rajzoló – festőkészletet, mert a Dévai Duó zenei inspirációjára azonnali alkotásra, s azok rögtönzött kiállítására van lehetőség. A fesztivál egyben az Országos és Nemzetközi CINKE találkozó is, ezért kérem alkotóinkat, a virtuális létet váltsuk valóságra, és üdvözöljük egymást egy nagy összeölelkezéssel.
Az Origó-Ház Rádió Mecsekszabolcs Fm-87,8 MHz kistérségi rádiónk élőben közvetíti az eseményt. Az internet előtt ülőknek, élő rádió és tévéadásban adunk hírt a fesztivál különböző programjairól a CINKE program honlapján, a RÁDIÓ feliratra kattintva. Záróeseményünkre, a KASI-BAND együttes koncertjére mindenki hozzon magával egy apró lángot.
Közreadta: Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI, MTVA - konyvtar@dunatv.hu;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; POLUS ONLINE - lillatti8@gmail.com)