Este 10 óráig látogatható a Markó Károly és köre. Mítosztól a képig című kiállítás a Magyar Nemzeti Galéria MNG Extra-napján, szeptember 2-án, pénteken. Idősebb Markó Károly (1793-1860) varázslatos tájképein az a mediterrán táj elevenedik meg, amely évszázadok óta rabul ejti az egyszerű vándort és festői izgalmakat kereső művészt egyaránt. A kiállításra a Markó-életmű 26 kiemelkedő darabja érkezett külföldi múzeumokból. A Barcelonából, Bécsből, Mexikóból, Koppenhágából és Pozsonyból kölcsönzött Markó-művek nemcsak most először láthatóak Magyarországon, hanem nagy részük még az őrzési helyükön kívül sem volt soha kiállítva.
A kiállításhoz kapcsolódó programok: Kerekasztal-beszélgetés
18.00 órától az élő MúzeumCafé program keretében Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője beszélget a kiállítás kurátoraival.
Tárlatvezetések
Az este során 18.00 és 19.00 órai kezdettel a kiállítás ingyenes tárlatvezetéssel is megtekinthető, 21.00 órától angol nyelvű tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket.
A kiállításhoz kapcsolódóan az állandó gyűjteményben Gimesy Péter művészettörténész tart tárlatvezetést A 19. századi magyar festészet kezdetei – id. Markó Károly kortársai címmel.
A vezetések időpontja: 18.30, 21.00.
Teljes árú jegy: 2000 Ft
Kedvezményes jegy (minden típusú kedvezményre, vagy ingyenességre jogosultak számára): 1000 Ft
Jegyek a Magyar Nemzeti Galéria pénztárában elővételben is válthatóak.
Ezen az estén a Markó Károly és köre. Mítosztól a képig kiállításra váltott jegy a Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállításra is érvényes, valamint az este további programjaira is. Részletes program: www.mng.hu
MNG Extra – Kezdje a hétvégét a Magyar Nemzeti Galériában! 
Közreadja: Frigyesy Ágnes (Budapest)