A zongoraművész 2017 óta a „Steinway Artist” cím birtokosa, valamint a Tokyo College of Music professzora 

Farkas Gábor szólóestjével folytatódik április 2-án a 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében. A műsoron Liszt, Ravel, Debussy és Schubert művek szerepelnek. 

A Liszt-díjas Farkas Gábor a romantikus repertoár világszerte elismert előadója, több nemzetközi zongoraverseny győztese, Ázsia, az Egyesült Államok és Európa legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Több szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. A zongoraművész 2017 óta a „Steinway Artist” cím birtokosa, valamint a Tokyo College of Music professzora. Két éve újra szoros szálak fűzik egykori alma materéhez: a budapesti Liszt Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének, és annak Doktori Iskolájának vezetője.

2022. óta az általa életre hívott Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál művészeti vezetője.

A Zongora-sorozat április közepén új helyszínre, a budapesti Festetics Palotába költözik. Április 15-én és 16-án, szombaton és vasárnap összesen 6 koncert kerül megrendezésre, Kovács Gergely, Báll Dávid, Balázs-Piri Soma, Klara Min, Rozsonits Ildikó és Boros Misi közreműködésével. 

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában és a  www.azongora.hu honlapon, ahol további információkat találnak a koncertsorozatról.