A krumplileves nagy kedvenc, amit számtalan módon elkészíthetsz. A virslis változat tuti nyerő.
A krumplilevest mindig gyorsan elkészítheted, ráadásul igazán kiadóssá, tartalmassá teheted. Főleg, ha virslit is főzöl bele. Ha sűríteni szeretnéd, néhány krumplit nyomkodj össze, de tejfölös habarást is készíthetsz bele. Biztos, hogy kétszer fogsz szedni belőle. 

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
10 dkg bacon
4 db virsli
2 db közepes sárgarépa
1 dl tejföl
1 db vöröshagyma
1 teáskanál ételízesítő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál liszt
0.5 csokor petrezselyem
bors
tárkony

Elkészítés:

 A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A bacont vágd fel, a krumplit és a répát hámozd meg, és kockázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg benne a bacont, majd a szalonnadarabokat szedd ki. A visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a hagymát, majd rakd hozzá a zöldségeket. Kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel valamivel több hideg vízzel, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint sózd, borsozd, adj hozzá ételízesítőt. 
 
Főzd 15-20  percig, amíg a krumpli megpuhul. A vége felé rakd hozzá a virslit is. Hagyhatod egészben, de fel is karikázhatod. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel, majd sűrítsd habarással. Keverd csomómentesre a tejfölt és a lisztet, majd tégy hozzá két-három evőkanál főzőlevet, és öntsd a forrásban lévő levesbe. Rottyantsd össze, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tedd rá a bacont. Ha szereted, tárkonnyal is ízesítheted.