Fogadjunk, hogy a te nagymamád is kényeztetett egyensúlysütivel! Ezt nem lehet megunni. Málnával pedig isteni.
Az egyensúlysüti a kevert tészták egyik legjobbja, és nemcsak azért, mert könnyű megjegyezni a hozzávalók mennyiségét. Finom puha lesz, és még másnap is tökéletes állagú. A friss málna színt és üdeséget ad a klasszikus süteménynek. Az élvezetet mascarponés mázzal, tejszínnel még tovább fokozhatod.
Hozzávalók 16 szelethez:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
25 dkg málna
10 dkg fehér csoki
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A fehér csokit olvaszd fel vízgőz felett, és tedd félre hűlni. A vajat habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját és az olvasztott csokit. A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd forgasd a vajas masszába. Keverd simára a tésztát, és öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Rakd bele a megmosott, lecsepegtetett málnát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések