A Debreceni Old Timer Club tagjai ismét pezsgő sokadalmat hoztak össze a Monostorpályi úti veteránbörzére.
Most sem csalódtak azok a veteránjármű-rajongók, akik június 11-én kilátogattak Debrecenben a Monostorpályi úti piactérre. A Debreceni Old Timer Club tagjai ismét pezsgő sokadalmat hoztak össze alkatrészbörzéjükkel és kiállításukkal.

A járműkiállítási rész szó szerint legnagyobb látványossága ez alkalommal egy Cadillac De Ville Convertible volt. Az 1967-ben gyártott példányt 7036 köbcentiméteres (430 köbinch), V8-as motorral szerelték. A több mint 5,7 méter hosszú jármű belseje impozáns égővörösben pompázott.

S ha már égővörös – ilyen volt a karosszériája annak a kis Fiat Barchetta Spidernek, ami szintén ott virított a kiállított járművek között. Igaz, ez az autócska csöppet sem veterán – hiszen ezt a modellt „nemrég”, 1995 és 2005 között gyártották (2002-től 2004-ig kis kihagyással), de így is nagy feltűnést keltett.

Volt még egy másik bámulatra méltó Fiat is a sorban: egy 124 Berlina. Nagyon sokan természetesen 1200-as Zsigulinak vélték, ami persze nem is nagy tévedés, hiszen a szovjetek ennek az olaszok által 1966 és 1974 között gyártott, 1967-ben Az év autója címet kiérdemelt modellnek az alapján készítették a Zsigulit. No meg a törökök a Tofaş Murat 124-est, a spanyolok a Seat 124-est, az indiaiak a Premier 118NE-t, a bolgárok a Pirin-Fiatot és a dél-koreaiak a Fiat-KIA 124-est.

A börze járműkiállításán látott példányt 1966-ban gyártották, 1198 köbcentis, 63 lóerős motorral. A Berlina elnevezéssel eredetileg a limuzin (szedán) változatot illették, a kombi verziós a Familiare (családi) jelzőt kapta.

Az egyik legszebb darab most mégis talán az az igényesen restaurált MZ ES 175/1-es volt, amely romániai rendszámmal – ilyen is ritkán fordul elő – volt látható az eseményen. Ezt a modellt 1957 és 1967 között gyártották a hajdani Német Demokratikus Köztársaságban.

Szintén dísze volt az eseménynek – bár nem a kiállítási részen parkolt – egy eredetileg amerikai piacra készült Honda Shadow VT 1100 C3-as, amit érdemes volt mindenképpen megszemlélni.

A nyári börze sajátosságaként lehet megemlíteni, hogy a szokásosnál nagyobb számban tűntek fel a kínálatban nálunk szinte nem, vagy csak igen kevéssé ismert márkájú, minden jel szerint nyugat-európai magánimportból származó kerékpárok. Azonban nem csupán afféle levetett és kissé feljavított darabok, hanem igényesen rendbe hozott és kifogástalanul felszerelt, használtan sem olcsó kétkerekűek.