Gúnyolódó tömeg előtt botoztak véresre egy nőt Indonéziában, amiért túl közel állt a leendőbelijéhez. A nő hiába sikítozott a fájdalomtól, nem kímélték.
A világ legnépesebb muszlim többségű országának egyik tartományában, Acehben a legszigorúbb vallási törvénykezés, a saría van érvényben - akárcsak az Iszlám Állam által uralt területeken. Itt a lakosok a legkisebb és legkülönfélébb vétségek miatt is korbácsolásra vagy botozásra számíthatnak, legyen szó szerencsejátékról, alkoholfogyasztásról vagy éppen azonos nemű partnerrel való szexről - írja a Metro.

Hétfőn Banda Acehben, a tartomány fővárosában 13, 21-30 éves embert botoztak meg - hét férfit és hat nőt -, miközben a tömeg üvöltve biztatta a büntetés-végrehajtókat.

Hat párt azért vertek véresre, mert bár többségük jegyben járt a másikkal, de még nem házasodtak össze, és ennek ellenére megérintették, megölelték vagy esetleg meg is csókolták egymást - ez pedig a saría szerint bűn.

Egy férfi enyhébb büntetést kapott, az ő vétke az volt, hogy egy nővel volt együtt egy üzletben - ez pedig házasságtöréshez vezethet.

Egy 22 éves nő büntetését eltolták - a nő ugyanis terhes, de nem sokkal a szülés után őt is meg fogják korbácsolni.

A tisztviselők azt mondák, remélik, hogy a nyilvános botozások és korbácsolások elrettentő példaként szolgálnak. A városban az utóbbi időkben rohamosan nő a megbüntetett emberek száma, főleg a nők körében ugrott meg a korbácsolások száma.

Indonéziában a lakosság 90 százaléka muszlim, de a nagy többségük az iszlám enyhébb, modernebb változatát követi.