Disznófarmot telepítene a mecsetek mellé egy olasz kisváros polgármestere, aki szerint az ő városa büszkén rasszista.
Albettone egy kis városka Vicenza tartományban, Észak-Olaszországban.

A polgármestere viszont a kijelentései miatt rohamosan egyre híresebb. Joe Formaggio egy rádiónak nyilatkozott a migránsokról.

Migránsok? Ha hozzánk küldik őket, megvédjük otthonainkat. Büszke rasszisták vagyunk!"

Beszélt arról is, hogy szerinte a települése csak agyakat ad az országnak, míg cserébe, ahogy ő fogalmazott, niggereket küldenek hozzájuk. Akik a polgármester szerint alsóbbrendűek, mint a helyiek, és butábbak is.

Ha mecsetet építenek a városba, kész vagyok egy hatalmas disznófarmot építeni mellé" — fejtette ki a véleményét Formaggio arról, hogy felmerült, hogy esetleg mecset is épülne a környéken.

A polgármester felhívta rá a figyelmet, hogy az egész régióban Albettonéban van a legtöbb legálisan tartott fegyver, ezért a migránsok az életükkel játszanak, ha a környékre jönnek. A helyiek ugyanis nem látják őket szívesen.

Mi itt nem akarunk bevándorlókat, niggereket és cigányokat. Ők butábbak nálunk, ezt a történelem is bizonyítja" — mondta Formaggio.

A kijelentést a tartomány elöljárói már elítélték, és egyre nagyobb nemzetközi visszhangot is kaptak Formaggio szavai. Az olasz politikában magasabban szinten még nem foglalkoztak vele, de vélhetően ami késik, nem múlik.